Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Monday 21 April 2014
Advertising / Contact  

Alucluster satser med internationalt kursus
3 May 2012 kl. 7:00 / Metal
Print Tip Debat
Den danske aluminiumsklynge, Alucluster, har netop lanceret programmet for to af årets store kursus satsninger. Det er tale om specialiserede kurser på internationalt niveau, idet kurserne, der omhandler henholdsvis CNC procesoptimering og sammenføjningsprocessen Friction Stir Welding (FSW), får input fra udenlandske undervisere og FSW kurset placeres endda hos det højt specialiserede engelske institut TWI i Yorkshire.
OPTIMERING
Kurset i CNC procesoptimering arrangeres i samarbejde med DAMRC, der er et videncenter med fokus på avanceret produktionsteknologi og som blandt andet tæller medlemmer som Boeing, Terma og Vestas. Kursusprogrammet tager udgangspunkt i viden fra den internationale flyindustri omkring vibrationsanalyse og tap-testing - metoder der i et teknologiprojekt hos en dansk underleverandør reducerede bearbejdningstiden med godt 40%.
Til lejligheden indhenter arrngøren en specialist underviser fra Boeings engelske forskningscenter AMRC, der med mere end 140 ansatte forsker i state-of-the-art materiale- og produktionsteknologi. Det tekniske kursus indeholder både teori og praktisk demonstration af teknologierne afholdes hos Kyocera Unimerco.
- Netop disse to tekniske kurser formidler viden om teknologier, der er klar til implementering hos danske produktionsvirksomheder indenfor aluminium. Indhentning af specialiseret viden fra udlandet kan være med til at effektivisere produktionen og dermed fortsat sikre danske arbejdspladser, udtaler kursusansvarlige Claus Holm fra AluCluster.
Efter snart 20 år med fordyrende licenser er sammenføjningsprocessen Friction Stir Welding ved at være klar til en mere generel industriel introduktion. Grundlæggende en simpel proces, der er specielt velegnet til sammenføjning af aluminium, hvor styrketabet i den varmepåvirkede zone reduceres i forhold til traditionel TIG/MIG svejsning. Processen har traditionelt været anvendt i krævende industrier som fly og rumfart, men bliver nu interessant mange andre steder f.eks. i køleindustrien.
Derfor har AluCluster indgået et samarbejde med patentindehaveren TWI i Yorkshire omkring kurset Alu Friction Stir Welding. TWI er et industrielt forskningsinstitut og er førende på både den teoretiske og praktiske udvikling af processen. Kurset placeres hos TWI i Yorkshire, som stiller specialiserede undervisere og udstyr til rådighed. Det faglige indhold kombineres med et besøg hos AMRC, hvor vi får et indblik i den nyeste udvikling indenfor avanceret fræsning og produktion. mola
 
 
 Also read...
7 June 2012 kl. 20:45
Danish Aerotech leverer første Harpoon affyringsrampe
30 May 2012 kl. 9:00
Terma effektiviserer virksomheden til overskud
25 May 2012 kl. 12:00
Mobil ruhedsmåler
1 May 2012
Innovation uden produktion dur ikke
25 April 2012
Lukrative løsninger i letmetal
17 April 2012
Mulighederne med aluminium udforskes på Letmetaldagen 2012
8 March 2012 kl. 15:30
Letmetaldagen 2012 belyser muligheder og potentialer i nye markeder
6 March 2012
Tag med vennerne ad Alu-motorvejen i Europa
28 February 2012 kl. 9:00
Selvrensende og selvdesinficerende overflader
27 February 2012 kl. 18:45
TEGnology tager innovationspris
10 January 2012
Velbesøgt gå-hjem-møde om svejsning i aluminium
22 November 2011
Aluminium Danmark med større muskler
21 November 2011 kl. 13:30
Dansk-tysk aluminiumsamarbejde
17 November 2011 kl. 11:30
Boeing bliver fuldt medlem af DAMRC
11 November 2011 kl. 13:15
Gå-hjem-møde omhandler svejsning i aluminium
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk