23948sdkhjf

Alucluster satser med internationalt kursus

Den danske aluminiumsklynge, Alucluster, har netop lanceret programmet for to af årets store kursus satsninger. Det er tale om specialiserede kurser på internationalt niveau, idet kurserne, der omhandler henholdsvis CNC procesoptimering og sammenføjningsprocessen Friction Stir Welding (FSW), får input fra udenlandske undervisere og FSW kurset placeres endda hos det højt specialiserede engelske institut TWI i Yorkshire.
Kurset i CNC procesoptimering arrangeres i samarbejde med DAMRC, der er et videncenter med fokus på avanceret produktionsteknologi og som blandt andet tæller medlemmer som Boeing, Terma og Vestas. Kursusprogrammet tager udgangspunkt i viden fra den internationale flyindustri omkring vibrationsanalyse og tap-testing - metoder der i et teknologiprojekt hos en dansk underleverandør reducerede bearbejdningstiden med godt 40%. Til lejligheden indhenter arrngøren en specialist underviser fra Boeings engelske forskningscenter AMRC, der med mere end 140 ansatte forsker i state-of-the-art materiale- og produktionsteknologi. Det tekniske kursus indeholder både teori og praktisk demonstration af teknologierne afholdes hos Kyocera Unimerco.

- Netop disse to tekniske kurser formidler viden om teknologier, der er klar til implementering hos danske produktionsvirksomheder indenfor aluminium. Indhentning af specialiseret viden fra udlandet kan være med til at effektivisere produktionen og dermed fortsat sikre danske arbejdspladser, udtaler kursusansvarlige Claus Holm fra AluCluster.

Efter snart 20 år med fordyrende licenser er sammenføjningsprocessen Friction Stir Welding ved at være klar til en mere generel industriel introduktion. Grundlæggende en simpel proces, der er specielt velegnet til sammenføjning af aluminium, hvor styrketabet i den varmepåvirkede zone reduceres i forhold til traditionel TIG/MIG svejsning. Processen har traditionelt været anvendt i krævende industrier som fly og rumfart, men bliver nu interessant mange andre steder f.eks. i køleindustrien. Derfor har AluCluster indgået et samarbejde med patentindehaveren TWI i Yorkshire omkring kurset Alu Friction Stir Welding. TWI er et industrielt forskningsinstitut og er førende på både den teoretiske og praktiske udvikling af processen. Kurset placeres hos TWI i Yorkshire, som stiller specialiserede undervisere og udstyr til rådighed. Det faglige indhold kombineres med et besøg hos AMRC, hvor vi får et indblik i den nyeste udvikling indenfor avanceret fræsning og produktion. mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096