23948sdkhjf

Bedste guldsmedelærling er kåret

Joakim Hjort Johansen er netop blevet kåret til Danmarks bedste guldsmedelærling. Joakim vandt med sin udgave af den svære sølvring med 42 lodninger.
Joakim Hjort Johansen er i lære hos C. Antonsen sølv- og guldsmedie i Odense. Han er netop flyttet til Amager fra hjembyen Odense. Til sommer skal han så forsvare sin DM-titel til de nordiske mesterskaber, Bella Nordic.

- En god opgave, men den er svær at lave. Sølv er det mest varmeledende metal. Når jeg varmer et sted, så bliver hele metallet varmt. Og det gør det svært, når der er så mange lodninger. Man risikerer, at det hele flyder, forklarer den glade Danmarksmester.

Lærer på Københavns Tekniske Skole, Kristian Petersen, havde udviklet opgaven.

- Opgaven er lavet, så den skiller fårene fra bukken. Den ser enkel og let ud, men det er den ikke. Man skal forstå opgaven og tænke sig om, inden man går i gang, ellers går det let galt, siger han.

Lone Christensen er direktør og ejer af Aktiv Guld, som sponserer både DM og NM.

- Aktiv Guld vil gerne støtte op om selve faget. Vi vil gerne støtte de unge og være med til at give dem muligheder. For os er det her med til at holde fagligheden i hævd. Jeg tror, det er vigtigt, at lærlingene får den her anerkendelse og mærker vores interesse, forklarer hun.

Konkurrencens nummer to, Anne Sofie Bodenhoff, har med sin placering også sikret sig en billet til sommerens NM, der foregår under den københavnske modeuge i Bella Center.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062