23948sdkhjf

Universal Robots er overalt på Automatica-messen

De fleksible robotter fra Odense er nærmest ikke til at komme udenom på den internationale fagmesse Automatica. UR5-robotten er i finalen i messen kåring af verdens mest innovative robot. De danske robotter er også i fokus på messens konference, hvor BJ-Gear fortæller om sine erfaringer med dem. Derudover udstilles UR-robotterne på fem forskellige stande.
De karakteristiske lyseblå robotarme fra Danmark, UR5 og UR10 fra Universal Robots, spiller en fremtrædende rolle på Automatica 2012, der foregår i München i denne uge.

Der er sket en rivende udvikling hos Universal Robots, siden Automatica-messen sidste løb af stablen i 2010. Dengang talte virksomheden kun en håndfuld ansatte, få forhandlere og kunder og et enkelt produkt. Nu er produktsortimentet er netop udvidet med UR10, distributionen omfatter nu 35 lande og knap 80 forhandlere, og medarbejderstaben er mangedoblet til godt 40 ansatte.

Universal Robots kundeskare er vokset tilsvarende, og en de virksomheder, der tidligt så potentialet i UR-robotter er blevet inviteret til at fortælle om det på Automaticas konference FORUM. Plant Manager Bjørn Sommer fra BJ-Gear i Skanderborg, der producerer 25.000 gear årligt, viser således også, hvordan UR-robotter har hjulpet den danske virksomhed med at automatisere.

Styrker konkurrenceecvnen

- Den eneste måde, vi kan styrke konkurrenceevnen og fastholde vores produktion her i landet, er at producere mere og hurtigere for de samme penge. Maskiner, værktøj, materialer og strøm koster stort set det samme i hele verden, så vi fokuserer på at nedbringe løndelen på vores produkter. Derfor bruger vi flere og flere UR-robotter til simple håndteringsopgaver i vores produktion. For det kan meget bedre betale sig automatisere vores maskiner med UR-robotter end at investere i nye fuldautomatiske maskiner. Vores fire UR-robotter har tjent sig selv hjem på under et år, siger Bjørn Sommer, der er på programmet 25. maj.

Nomineret til pris

To dage før kan messegæsterne høre en af opfinderne af UR-robotterne, CTO Esben Østergaard, fortælle historien bag de nyskabende robotter. Det sker som en del af finalen i The Invention og Entrepreneurship Award i Robotics og Automation (IERA) 2012. Det er ottende gang, denne pris gives til den mest banebrydende robotteknologi, og bag prisen står International Federation of Robotics og IEEE Robotics og Automation Society, som har udvalgt fem virksomheder fra blandt alle ansøgere. Universal Robots er oppe imod finalister fra England, USA, Japan og Tyskland.

- At være nomineret til IERA Award er en flot anerkendelse af vores intuitive robotter og hyldest til af idéen om at gøre robotter tilgængelige for alle virksomheder, siger Thomas Visti, Vice President hos Universal Robots.

De besøgende på Automatica 2012 kan selv prøve at programmere en UR-robot på fem forskellige stande i New Munich Trade Fair Centre, herunder på Universal Robots’ egen stand 224 i hal B3.

Det er femte gang Automatica bliver afholdt, og forrige gang i 2010 tiltrak messen 700 udstillere fra 42 lande og 30.643 besøgende med interesse for robotteknologi og automation.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078