23948sdkhjf

Fjerritslev Fjernvarme fyrer fossilerne

Fjerritslev Fjernvarme har gennem en årrække udvidet sit forsyningsområde betragteligt, og udskifter nu det ene af sine to varmeanlæg med et nyt, der giver højere kapacitet og eliminerer behovet for fossile brændsler.
Over de seneste 10 år er antallet af tilsluttede forbrugere hos det kundeejede energiselskab Fjerritslev Fjernvarme A.m.b.a. på det nærmeste fordoblet til i dag at tælle 2.300 husstande og virksomheder, og væksten forventes at fortsætte i de kommende år. Derfor har bestyrelsen nu vedtaget at udskifte det ene af selskabets to eksisterende fjernvarmeanlæg.

– Det ældste af anlæggene er ved at være slidt og tæret, og vedligeholdelsesudgifterne har nået et niveau, hvor det bedre kan betale sig at udskifte anlægget. Samtidig har vi ønsket at udvide kapaciteten, så vi er rustet til at forsyne endnu flere forbrugere i fremtiden, og at omlægge vores produktion til at blive endnu mere miljøvenlig, fortæller varmemester Kenny Lundtoft, der også er formand for Flisgruppen under Dansk Fjernvarme.

Fjerritslev Fjernvarme har således afgivet ordre på et nyt anlæg hos Euro Therm A/S, der også har leveret det største og nyeste af energiselskabets eksisterende anlæg. – Vi er godt tilfredse med det nuværende anlæg fra Euro Therm, som i samarbejde med dem løbende er blevet tilpasset til i endnu højere grad at matche vores behov. Samtidig har den ny løsning kunnet leveres til en attraktiv pris, der giver projektet en rigtig god totaløkonomi og tilbagebetalingshorisont, siger varmemesteren.

Højere kapacitet og driftssikkerhed

Det nye anlæg har en væsentlig højere kapacitet end det, der udskiftes, og byder ifølge Kenny Lundtoft på forbedret funktionalitet og betjeningsmæssige fordele i hverdagen.

– Hvor det nuværende anlæg yder 6 MW, kan det nye levere 10 MW ekskl. kondenseringsenhed. Derudover er anlægget forsynet med en 12 MW elkedel, som er leveret og integreret af Euro Therm i samarbejde med en anerkendt svensk producent. I første omgang vil elkedlen ikke blive benyttet dagligt, men kommer til at tjene som backup i perioder med spidsbelastning. Samtidig kommer anlæggets gennemtænkte funktionalitet til at sikre os en lang række driftsmæssige fordele, der bl.a. minimerer behovet for udkald uden for normal arbejdstid, siger han.

– Som eksempler på de tekniske løsninger, der anvendes i anlægget, kan bl.a. nævnes opvarmet flistragt, nyt rullesystem for trapperisten, vedligeholdelsesfrit renseværk til røgrør, ny røgvaskerudformning, et særligt skorstensløb i glasfiber tilpasset den eksisterende skorsten samt opgraderet kapacitets- og fugtstyringssystem, forklarer teknisk chef Michael Jørgensen fra Euro Therm, der har varetaget projektledelsen. mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078