Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 16 April 2014
Advertising / Contact  

Pensionsmilliarder skal styrke eksporten
24 May 2012 kl. 9:45 / Politik
Print Tip Debat
PFA investerer op til 10 milliarder kroner i projekter, som skaber vækst og arbejdspladser i danske virksomheder. EKF, Danmarks eksportkredit, stiller garanti for investeringerne.
FREMSTØD
Pensionsselskabet, PFA, og EKF, Danmarks eksportkredit, har netop indgået en aftale om et ambitiøst samarbejde, hovr målet er, at styrke væksten og skabe arbejdspladser hos danske eksportvirksomheder og deres underleverandører. I alt stiller PFA en ramme på 10 milliarder kroner til rådighed for det nye samarbejde.
Samarbejdet betyder, at udenlandske virksomheder fremover kan låne penge hos PFA til at købe varer hos danske virksomheder. Lånene bliver formidlet af EKF, som giver PFA en garanti for, at pengene bliver betalt tilbage.
- Den vigtigste opgave i det danske samfund netop nu er at få sat gang i væksten og skabt arbejdspladser i det private erhvervsliv. Det ønsker PFA at bidrage aktivt til samtidig med, at vi sikrer et godt afkast til pensionsopsparerne. Det kan vi gennem samarbejdet med EKF, siger koncernchef og CEO Henrik Heideby, PFA Pension.
- Samarbejdet mellem EKF og PFA øger danske eksportvirksomheders chancer for at vinde nye ordrer. Hos EKF glæder vi os derfor til at hjælpe med at sætte PFA’s milliarder i arbejde til gavn for Danmark. Vi ved, at efterspørgslen er der -alene i andet halvår af 2011 formidlede EKF lån for mere end 5 milliarder kroner, siger en tilfreds direktør for EKF, Anette Eberhard.
Prisen på EKF’s garantier fastsættes på markedsvilkår. PFA vil løbende blive forelagt mulige investeringer, men som udgangspunkt forventer parterne, at der vil være tale om lån på mindst 250 millioner kroner og med lange løbetider. For eksempel til store projekter som vindmølleparker, aktiviteter i olie- og gasindustrien eller lignende.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
Direktør for EKF, Anette Eberhard, mener, at Samarbejdet mellem EKF og PFA øger danske eksportvirksomheders chancer for at vinde nye ordrer.
Multimedia
Interview med direktør i EKF, Anette Eberhard.Interview med direktør i EKF, Anette Eberhard.
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk