Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 27. februar 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Pensionsmilliarder skal styrke eksporten
24. maj 2012 kl. 9:45 / Politik
Print Tip Debat
PFA investerer op til 10 milliarder kroner i projekter, som skaber vækst og arbejdspladser i danske virksomheder. EKF, Danmarks eksportkredit, stiller garanti for investeringerne.
FREMSTØD
Pensionsselskabet, PFA, og EKF, Danmarks eksportkredit, har netop indgået en aftale om et ambitiøst samarbejde, hovr målet er, at styrke væksten og skabe arbejdspladser hos danske eksportvirksomheder og deres underleverandører. I alt stiller PFA en ramme på 10 milliarder kroner til rådighed for det nye samarbejde.
Samarbejdet betyder, at udenlandske virksomheder fremover kan låne penge hos PFA til at købe varer hos danske virksomheder. Lånene bliver formidlet af EKF, som giver PFA en garanti for, at pengene bliver betalt tilbage.
- Den vigtigste opgave i det danske samfund netop nu er at få sat gang i væksten og skabt arbejdspladser i det private erhvervsliv. Det ønsker PFA at bidrage aktivt til samtidig med, at vi sikrer et godt afkast til pensionsopsparerne. Det kan vi gennem samarbejdet med EKF, siger koncernchef og CEO Henrik Heideby, PFA Pension.
- Samarbejdet mellem EKF og PFA øger danske eksportvirksomheders chancer for at vinde nye ordrer. Hos EKF glæder vi os derfor til at hjælpe med at sætte PFA’s milliarder i arbejde til gavn for Danmark. Vi ved, at efterspørgslen er der -alene i andet halvår af 2011 formidlede EKF lån for mere end 5 milliarder kroner, siger en tilfreds direktør for EKF, Anette Eberhard.
Prisen på EKF’s garantier fastsættes på markedsvilkår. PFA vil løbende blive forelagt mulige investeringer, men som udgangspunkt forventer parterne, at der vil være tale om lån på mindst 250 millioner kroner og med lange løbetider. For eksempel til store projekter som vindmølleparker, aktiviteter i olie- og gasindustrien eller lignende.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Direktør for EKF, Anette Eberhard, mener, at Samarbejdet mellem EKF og PFA øger danske eksportvirksomheders chancer for at vinde nye ordrer.
Multimedia
Interview med direktør i EKF, Anette Eberhard.Interview med direktør i EKF, Anette Eberhard.
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk