Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 4. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Nyt liv i gammel maskine hos Sertech ApS
12. juni 2012 / Virksomheder / Af ft
Print Tip Debat
Sertech ApS har opgraderet en ældre kantpresse således at den nu indgår i en fuldautomatiseret robotcelle med en Motoman robot. Både kantpresse og robot offline-programmeres med Robosoft software.
OPGRADERING
Da Motoman holdt robotdage i bygningerne i Hedensted præsenterede Sertech ApS en robotcelle med det nyeste inden for robotteknologi og offline-programmering. Cellen bestod af en Motoman KP20 robot sat sammen med en ældre 50 tons Fasti kantbukker fra 1986, der var opgraderet således, at den kunne indgå i den fuldautomatiske celle.
- Cellen er lavet for at vise, at selv ældre maskiner med fordel kan automatiseres. Man kan sagtens tage udgangspunkt i de maskiner, man har i produktionen i forvejen, siger Torben Daugaard fra Sertech.
- Den maskine, vi viser her, er der sat ny Delem styring på. Det behøves dog i princippet ikke, da der også er en controller uden for cellen, hvor man kan styre både robot og kantpresse fra. Det er fordi vi endnu ikke ved, om cellen sælges samlet, eller om den skal skilles ad igen og sælges hver for sig.
- Selve kantpressen kommer fra KN Machines, som udelukkende sælger brugte maskiner. Det er en virksomhed, vi i Sertech har et rigtig godt samarbejde med, og som også skal hjælpe os med at sælge endnu flere automationsløsninger ind på det danske marked i fremtiden, hvad enten det er kundens egen maskine eller en brugt, fortæller Torben Daugaard.
Robosoft Offline programmering
Som noget ganske nyt er virksomheden blevet forhandler af Robosoft software til offline-programmering på det danske marked.
- Vi har forsøgt de sidste par år at få et offline-programmeringssystem op at køre, men i belgiske Robosoft har vi fundet den rigtige samarbejdspartner. De er meget profesionelle. Cellen her er den første, jeg har været med til at installere programmet på. Alligevel har det ikke taget os mere end cirka 10 timer fra vi begyndte, til emnet i cellen kørte perfekt, ved hjælp af offline-programmeringen, understreger Torben Daugaard.
- En af de store fordele ved offline-programmering er opstillingstiden, der bliver reduceret med cirka 30 procent ved, at man kan fremstille nye programmer ,mens maskinen producerer.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Billedgalleri (1/3)
Vis originalbillede
Karsten Møller Nielsen fra KN Machines (tv) og Torben Daugaard fra Sertech viste deres nye samarbejde med automationsceller frem.
 Læs også...
17. april 2012
IQ Metal investerer i automatisk bukkecelle
7. februar 2012
Automation skal forøge omsætningen hos Landmeco
14. juni 2011
Sertech foretager totalrenovering af hydraulisk presser hos Pela Tooling
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk