Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 1. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Robotsvejsning med Panasonic-maskiner fra Valk Welding giver tyskerne baghjul
19. juni 2012 / Automation / Af ft
Print Tip Debat
Aldrig så snart svejserobotten fra Valk Welding var installeret hos Ålsrode Smede og Maskinfabrik kom en storordre i hus, og kapaciteten på anlægget er stort set belagt de første tre år.
SVEJSEROBOT
En storordre fordelt over tre år, der skulle deles mellem Ålsrode Smede og Maskinfabrik A/S og en tysk underleverandør blev startskuddet til investeringen i en Panasonic MIG svejserobot fra Valk Welding.
- Vi skulle dele ordren med en tysk underleverandør, men vi har nu fået grønt lys for at fremstille alle emnerne, hvis vi kan nå de, og så skal tyskerne supplere op og producere dem vi ikke kan nå at fremstille, fortæller direktør Brian Basse.
- Jeg er stolt over,. at vi ved at udvikle os kan konkurrere med tyskerne på prisen til trods for, at de har lavere lønninger, samtidig leverer vi ifølge kunden en bedre kvalitet. Det viser, at vi sagtens kan konkurrere hvis vi tør investere.
Virksomheden havde gået et stykke tid og tænkt på at investere i en svejserobot og ordren på de mange emner satte skub i processen.
- Det er ofte sådan, at investerer man i nyt udstyr, kommer ordrerne efterfølgende, fordi man får fokus på det nye område. Derfor er vi allerede ved at få installeret robot nummer to til TIG svejsning, og vi regner med at tage den nye robotcelle i brug i løbet af et par uger, siger Brian Basse.
Ordren mere end svejsning
Det er ikke kun i svejseafdelingen virksomheden har fået travlt. Emnerne skal produceres fra bunden, og det giver travlhed i alle afdelinger.
- Vi både skærer, valser, svejser og monterer alt i eget hus, mens en af vores gode samarbejdspartnere tager sig af overfladebehandlingen, således at emnerne er helt færdige, når kunden modtager dem.
- Der er cirka syv timers arbejde per emne, så det er mange timers arbejde for en virksomhed som vores. Og det er første gang, vi har så stor en serie. Det betyder, at der skal tænkes lidt anderledes, end vi er vant til - for eksempel med at fremstille hjælpeværktøjer. Kan man bare producere hvert emne en halv time hurtigere, betyder det rigtig meget på så mange styk.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Billedgalleri (1/3)
Vis originalbillede
Brian Basse foran det 350 kilo tunge emne, der satte gang i investeringen i svejserobotter.
 Læs også...
25. maj 2012 kl. 13:30
Valk Welding automatiserer hos Dinex
17. april 2012
25 år med A.H. International
28. februar 2012
Vi kan hvis vi vil
1. februar 2012 kl. 13:45
Valk Welding leverer svejserobotter til Dinex
15. november 2011
Valk Welding halverer Kverneland Groups tidsforbrug ved robotsvejsning
29. juli 2011 kl. 10:00
Programmering af svejserobotter
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk