Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Friday 25 April 2014
Advertising / Contact  

Robotsvejsning med Panasonic-maskiner fra Valk Welding giver tyskerne baghjul
19 June 2012 / Automation / Af ft
Print Tip Debat
Aldrig så snart svejserobotten fra Valk Welding var installeret hos Ålsrode Smede og Maskinfabrik kom en storordre i hus, og kapaciteten på anlægget er stort set belagt de første tre år.
SVEJSEROBOT
En storordre fordelt over tre år, der skulle deles mellem Ålsrode Smede og Maskinfabrik A/S og en tysk underleverandør blev startskuddet til investeringen i en Panasonic MIG svejserobot fra Valk Welding.
- Vi skulle dele ordren med en tysk underleverandør, men vi har nu fået grønt lys for at fremstille alle emnerne, hvis vi kan nå de, og så skal tyskerne supplere op og producere dem vi ikke kan nå at fremstille, fortæller direktør Brian Basse.
- Jeg er stolt over,. at vi ved at udvikle os kan konkurrere med tyskerne på prisen til trods for, at de har lavere lønninger, samtidig leverer vi ifølge kunden en bedre kvalitet. Det viser, at vi sagtens kan konkurrere hvis vi tør investere.
Virksomheden havde gået et stykke tid og tænkt på at investere i en svejserobot og ordren på de mange emner satte skub i processen.
- Det er ofte sådan, at investerer man i nyt udstyr, kommer ordrerne efterfølgende, fordi man får fokus på det nye område. Derfor er vi allerede ved at få installeret robot nummer to til TIG svejsning, og vi regner med at tage den nye robotcelle i brug i løbet af et par uger, siger Brian Basse.
Ordren mere end svejsning
Det er ikke kun i svejseafdelingen virksomheden har fået travlt. Emnerne skal produceres fra bunden, og det giver travlhed i alle afdelinger.
- Vi både skærer, valser, svejser og monterer alt i eget hus, mens en af vores gode samarbejdspartnere tager sig af overfladebehandlingen, således at emnerne er helt færdige, når kunden modtager dem.
- Der er cirka syv timers arbejde per emne, så det er mange timers arbejde for en virksomhed som vores. Og det er første gang, vi har så stor en serie. Det betyder, at der skal tænkes lidt anderledes, end vi er vant til - for eksempel med at fremstille hjælpeværktøjer. Kan man bare producere hvert emne en halv time hurtigere, betyder det rigtig meget på så mange styk.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Gallery (1/3)
Show original picture
Brian Basse foran det 350 kilo tunge emne, der satte gang i investeringen i svejserobotter.
 Also read...
25 May 2012 kl. 13:30
Valk Welding automatiserer hos Dinex
17 April 2012
25 år med A.H. International
28 February 2012
Vi kan hvis vi vil
1 February 2012 kl. 13:45
Valk Welding leverer svejserobotter til Dinex
15 November 2011
Valk Welding halverer Kverneland Groups tidsforbrug ved robotsvejsning
29 July 2011 kl. 10:00
Programmering af svejserobotter
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk