23948sdkhjf

Reformpakke godt nyt for danske lønmodtagere

Indlæg af LO, Harald Børsting.
Regeringen og Venstre har indgået en aftale om hovedlinjerne for både en vækstpakke samt en reform af beskæftigelsessystemet.

Det er centralt for fagbevægelsen, at der kommer en langt mere aktiv indsats for de arbejdsløse, og at de får bedre muligheder for uddannelse. Jeg er derfor glad for, at regeringen nu har lavet en beskæftigelsesreform, som så tydeligt sætter de arbejdsløse i centrum. Det har hele tiden været fagbevægelsens hovedønske. Så det vil jeg gerne kvittere for.

Reformen er godt nyt for de danskere, der ikke har noget arbejde. Nu slipper de for meningsløse aktiveringskurser. I stedet bliver de fremover mødt med den service, de fortjener og de uddannelsesmuligheder, der kan bringe dem videre.

Samlet set er der tale om en reformpakke, der vil gavne lønmodtagerne i Danmark. Og set i det lys kan jeg som formand for LO kun være tilfreds.

Jeg er også tilfreds med, at arbejdsløse fortsat bevarer kontakten til deres a-kasse i begyndelsen af deres arbejdsløshedsperiode. Det er a-kassen, der kender jobmulighederne for den enkelte arbejdsløse – og arbejdsløse foretrækker klart at møde i a-kassen.

Det er både godt for Danmark og for lønmodtagerne, at vi nu får et bredt politisk forlig omkring en lang række vækstinitiativer, der vil styrke mulighederne for øget beskæftigelse i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078