23948sdkhjf

Nicki Pedersen - Verdensmesteren fra maskinfabrikken

Nicki Pedersen er en af de bedste til sin sport. Han er fræset direkte fra maskinfabrikken i Brenderup til verdenstoppen med gashåndtaget drejet i bund.
Da Nicki Pedersen afsluttede 10. klasse stod han med en underskrevet kontrakt i hånden. Der stod, at han skulle køre professionel speedway I England. Men det blev der sat en stopper for. Mor og far mente, ikke at deres søn ville komme til at leve af speedway.

"Dengang syntes jeg, at de bremsede min karriere. I dag kan jeg godt se, at det måske ikke var så tosset," siger han.

Så han fandt sig en læreplads. Det blev ikke hos faren, der var Citroën-forhandler i Brenderup. Det kunne ellers lyde som det oplagte valg, for en, der var vild med motorer.

"Men jeg ville ikke i lære hos min far, for så kunne de andre medarbejdere bare tænke: ’Det er jo bare direktørens søn’. Jeg ville ud et sted, hvor jeg kunne formes. Jeg ville ud i marken."

Marken lå tilfældigvis på den anden side af gaden. Olssons-Machinery blev Nicki Pedersens lærerplads, og der blev lagt yderligere fire år til den engelske kontrakt. Så han kunne vente med at tage til England, til han stod med svendebrevet i hånden.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien (udkommer i dag fredag den 20. juni). Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109