23948sdkhjf

Magneter kræver særbehandling

Danfysik har måttet udvikle en bearbejdningsmetode, der kombinerer fræsning og gnistbearbejdning af hele emner for at kunne levere magnetsektioner til den kommende synkrotronstrålingsring, MAX IV, i Lund. Metoden involverer blandt andet trådgnistning med tolerancer ned til 20 my over en længde på op til 350 millimeter.
Det er ifølge Danfysik helt nye bearbejdningskompetencer, der rykker til Danmark med Danfysiks opgave for den svenske supersynkrotronstrålingsring MAX IV, der er den hidtil kraftigste af sin art.

Danfysik har landet opgaven med at fremstille og teste 60 af de kraftige magnetsektioner, som den 528 meter lange ring skal bygges op omkring - og foruden at være en økonomisk væsentlig ordre i den tocifrede millionklasse er det rent bearbejdningsmæssigt også et meget usædvanligt projekt, som blandt andet involverer avanceret gnistbearbejdning over store længder med små tolerancer – med opmåling, der foregår i et specielt indkøbt klimarum.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079