23948sdkhjf

Robotløsning til Rolf Schmidt Industri Plast

Stigende ordretilgang kombineret med mangel på kvalificeret arbejdskraft har fået Kolding-virksomheden til at investere i et femakset robotstyret bearbejdningscenter.
Det automatiserede bearbejdningscenter skal bruges til kørsel af mindre serier.

"For det første skal vi passe godt på vores medarbejdere. De skal have tid til at trække vejret i løbet af en ofte hektisk arbejdsdag. Maskinen giver os samtidig en større fleksibilitet, og det kommer vores kunder til gode", siger direktør Flemming Andreassen.

Bearbejdningscentret, der er sat i drift, er af typen Mikron 450u købt hos Masentia i Odense, og Bila i Nykøbing Mors har stået for robotcellen.

Rolf Schmidt Industri Plast har nu to robotter installeret, og Flemming Andreassen forventer, at fremtidige investeringer i maskinparken med stor sandsynlighed også vil inkludere automatisering. Men det bliver ikke på bekostning af medarbejderstaben, siger han.

"Ingen robotter i vores branche passer sig selv hundrede procent. Der er stadig behov for programmering og overvågning. Samtidig vil bearbejdning af komplekse plastemner fortsat kræve manuel betjening. Derfor skal vi fastholde og allerhelst udbygge arbejdsstyrken", siger Flemming Andreassen.

Han forklarer, at virksomhedens speciale netop er små serier, der kræver at maskinerne omprogrammeres flere gange i løbet af en dag. Selvom der både er dag- og aftenhold i produktionen, skal der ikke mange uforudsete hændelser til, før der kommer ekstra pres på, fortæller han, og derfor kan den nye maskine blive en ekstra værdifuld "medarbejder".

"Netop fordi den er skræddersyet til de små serier, kan den hurtigt omprogrammeres til andre opgaver i tilfælde af sygdom eller i perioder med ekstra stor travlhed", fortæller Flemming Andreassen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.346