23948sdkhjf

Danmark vært for konference om tribologi

Tribologicentret ved Teknologisk Institut var vært for NORDTRIB 2014 – 16th Nordic Symposium on Tribology.
Ca. 150 personer fra firmaer, institutter og universiteter fra 25 lande mødte op for at netværke og diskutere de nyeste landvindinger inden for tribologiske problemstillinger. Der blev vist resultater fra de nyeste udviklingstiltag inden for overfladebelægningsteknologi og diskuteret problemstillinger inden for slid og nedbrud af maskinelementer, forbrændingsmotorer, slid, friktion og smørring i relation til metaller. Der blev holdt foredrag om bl.a. keramiske materialer og polymerer, testmetoder, modellering og overfladeteksturering. Herudover deltog 9 kommercielle europæiske udstillere med det nyeste inden for tribologisk relevant måleudstyr.

Det var helt igennem nogle fantastiske dage med et højt fagligt indhold, godt humør og gode muligheder for at netværke mellem de mange deltagere, lyder det fra centerchef Lars Pleth Nielsen.

"Tribologicentret har fået mange nye kontakter, og vores faglige viden, vores udviklingsprojekter, vores avancerede PVD-maskiner og pilotproduktion er blevet synliggjort både gennem besøget i Tribologicentret og ikke mindst i kraft af, at vi har været vært for denne internationale konference", siger han.

NORDTRIB afholdes hvert andet år og skifter mellem de 4 nordiske lande: Danmark, Finland, Norge og Sverige, så det er 8 år siden, konferencen sidst var i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079