23948sdkhjf

Flerarmede robotter skal forbedre produktionsprocesser

Et nyt forskningsprojekt vil udvikle industrielle letvægtsrobotter til innovativt produktionsudstyr.
De nye RAGNAR© Robotter udvikles i et samarbejde mellem Blue WorkForce og Aalborg Universitet. Målet med projektet er at bygge en biologisk optimeret og generelt kundetilpasset robot, der kan tilgodese et voksende marked. Idéen er konceptmæssigt undersøgt og patentanmeldt.

Forskningen i projektet skal validere konceptets holdbarhed gennem videnskabelige metodiske studier og metodeudvikling inden for kompleks multimodal optimering. Det er et afgørende parameter for effektivt at kunne udbrede den nye type af robotter til en lang række håndterings-, proces- og pakkeindustrier inden for kompositemner, 3D-printning, logistik, fødevarer og medicinalprodukter.

Parterne vil inddrage Big Data-principper fra en række brugervirksomheder som input til optimeringen, så der skabes direkte sammenhæng mellem de fysiske og de dynamiske forhold og de beregnede designparametre. Det forventes, at det ved hjælp af den udviklede optimeringsmetode vil blive muligt at målrette robotterne under et fælles design- og fremstillingskoncept, således at der kan udbydes et attraktivt alternativ til de nuværende standarddesigns. Parterne har stærke relationer til de industrivirksomheder, robotterne er rettet imod.

Projektet har et budget på 2 millioner kroner, og InnovationsFonden investerer 1,1 millioner kroner i projektet, der forventes at vare to år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064