23948sdkhjf

Langt færre på efteruddannelse

Ny kampagne skal vende den nedadgående kurve.
I 2009 var AMU på sit højeste med mere end 1 million kursister. Nye tal afslører, at hele 41 procent færre tog et AMU-kursus i 2013.

"En af de ting, der kan have påvirket AMU-aktiviteten er, at vi i de seneste år har haft øget fokus på at stoppe misbrug af AMU og VEU-godtgørelsen, og det kan have haft en effekt på aktiviteten, siger Jakob Overgaard Jørgensen fra Undervisningsministeriet.

Tidligere i år fik rengøringskoncernen Forenede Service spalteplads, fordi de havde snydt med VEU-godtgørelsen for millioner, og i 2011 var der flere sager om misbrug med offentlige tilskud til AMU. Faldet i AMU-aktiviteten skyldes ikke kun negativ omtale, men kan i følge Jakob Overgaard Jørgensen også være påvirket af både politik og finanskrise.

"I 2010 blev VEU-godtgørelsen reduceret fra 100% til 80% af højeste dagpengesats, satserne for kost og logi samt befordring blev reduceret, og der blev indført fuld deltagerbetaling for personer med en videregående uddannelse", forklarer han.

Finanskrisen kan også have haft påvirkning på tallene, siger han, da der som følge af finanskrisen er sket et fald i antallet af beskæftigede, og dermed færre potentielle kursister.

Ny kampagne

En 2-årig kampagne Oplev AMU sætter fokus på kursisternes oplevelse af AMU, men også på hvad virksomhederne får ud af at opkvalificere deres medarbejdere gennem AMU.

Hos Roblon A/S har produktionsmedarbejderne for nylig været på efteruddannelse.

"Mine medarbejdere arbejder mere selvstændigt nu. De snakker mere sammen om de udfordringer, de møder, og kvaliteten af produkterne er blevet bedre, fordi de ved meget mere om materialerne og maskinernes opbygning". Det fortæller Carsten Nielsen, Production manager hos Roblon A/S, der har stået for at opkvalificere medarbejderne.

"Der er mange oplevelser lige som dem, Roblon A/S har haft, og dem vil vi gerne dele med alle andre", siger Thea Jepsen, projektleder på Oplev AMU.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094