23948sdkhjf

7 ud af 10 revisorer finder væsentlige fejl

Varelager og debitorer er de to områder, hvor revisorerne oftest har rettet væsentlige fejl i virksomhedernes regnskabsgrundlag i forbindelse med revisionen af 2013-regnskaberne. Det viser en ny survey fra FSR – danske revisorer.
Det er sjældent, at fejlene er bevidste fra virksomhedernes side, siger adm. direktør hos FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen.

"At revisorerne finder fejl, er resultatet af, at de ved revisionen samler trådene fra hele regnskabsåret. Det giver en unik mulighed for at se, hvor enderne måske ikke passer sammen. Havde revisor ikke været inde over, var sådanne forhold måske ikke opdaget, og det kunne få betydning for virksomhedens skattebetaling eller kreditvurderingen af virksomheden hos kunder, leverandører og banken", siger hun.

Bliver fejlene i regnskabsgrundlaget ikke rettet i forbindelse med revisionen, følger de med over i regnskabet, og det kan få konsekvenser for både virksomheden selv og brugerne af regnskabet, lyder det fra FSR.

Næsten otte ud af 10 revisorer i undersøgelsen vurderer, at konsekvensen – hvis fejlene ikke var blevet rettet - ville være kreditgivning til virksomheden på forkert grundlag.

Derudover vurderer 46 procent af revisorerne, at en manglende rettelse af de væsentlige fejl ville føre til, at leverandører eller kunder handler med virksomheden på forkert grundlag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078