23948sdkhjf

Kunstig kænguru med masser af energi

Principper taget fra naturen kan inspirere til unikke løsninger for den fremtidige automationssektor, lyder det fra Festo.
Et udviklingsteam fra Festos Bionic Learning Network har brugt to år på at genskabe den naturlige kængurus hoppeadfærd så tæt som muligt og lære af den. BionicKangaroo viser nøjagtigt, hvad der kendetegner den naturlige kænguru, nemlig at genvinde og lagre energi og hente det til det næste hop, fortæller festo.

"Akillessenen har en vigtig funktion her, og derfor er den særligt udtalt på den naturlige kænguru. Den naturlige akillessenes funktion udføres ved hjælp af et elastisk bånd fremstillet af gummi. Det elastiske bånd fastgøres til bagsiden af foden og er parallelt med en pneumatisk cylinder på knæleddet. Den kunstige sene dæmper hoppet og absorberer samtidig den kinetiske energi og frigiver den til det næste hop", forklarer virksomheden.

Tilstandsovervågningen og den præcise styringsteknologi sørger for den fornødne stabilitet under hoppet og landingen. Kænguruen opnår den høje hoppekraft ved hjælp af pneumatik. På de steder, hvor der skal være den højeste positioneringsnøjagtighed, anvendes der elektriske motorer – eksempelvis til at styre halen og hoften.

Den kunstige kænguru demonstrerer, hvordan pneumatisk og elektrisk bevægelsesteknologi kan kombineres ved hjælp af en ny styringsteknik, der er udviklet af Festo, for at skabe et meget dynamisk system. Festo har især haft fokus på den mobile energiforsyning på den kunstige kænguru. Til formålet udviklede teamet to forskellige koncepter – et med en integreret kompressor og et med en mobil højtrykslagringsenhed. Bevægelsesapparatet (kinematik) er fremstillet af lasersintrede dele, der er forstærket med carbon. Det kunstige dyr vejer derfor kun syv kilo med en højde på ca. en meter, og det kan hoppe op til 40 centimeter højt og med en afstand på op til 80 centimeter. BionicKangaroo styres med håndbevægelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078