23948sdkhjf

Stadig flere virksomheder retter blikket mod Østafrika

Vores mangeårige udviklingssamarbejde med Kenya har været med til at bane vejen for en lang række danske virksomheder, lyder det fra Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, der lige nu er på rundrejse i Østafrika.
Ministerens første stop på rundrejsen var Kenyas hovedstad, Nairobi. Her mødtes han mandag med nogle af de omkring 60 danske virksomheder og erhvervsfolk, der er til stede på det vækstende, men vanskelige kenyanske marked, hvor Danida har arbejdet i 50 år.

"Vores mangeårige udviklingssamarbejde med Kenya har været med til at bane vejen for en lang række danske virksomheder. Der er opbygget et tæt samarbejde og stærke relationer til myndigheder og enkeltpersoner i kraft af Danidas tilstedeværelse, som danske virksomheder forstår at udnytte," siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Mogens Jensen deltog i et arrangement i det nystiftede Danske Business Netværk med små og store virksomheder som Maersk, Grundfos, Novo Nordisk, Orana og Unumed, der sælger IT-systemer til hospitaler og klinikker. Her præsenterede Vestas projektet Wind for Prosperity i Kenya, der skal give fattige kenyanere adgang til ren og billig energi på kommercielle vilkår. Projektets finansiering kommer blandt andet fra investeringsselskabet Frontier Investment, der administrerer danske pensionsopsparinger og som ser en god investering i energiprojekter i udviklingslande.

"Danske iværksættere, små og store virksomheder har den viden, teknologi og de løsninger, der efterspørges i Kenya og andre afrikanske lande. Det gælder både inden for bæredygtig energi, miljø, landbrug, fødevarer og internetbaserede løsninger," siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, der på førstedagen af sit besøg i Østafrika også mødtes med landets finansminister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125