Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 4. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Kæmpe transformerplatform på plads ved Anholt
15. juni 2012 kl. 7:00 / Proces
Print Tip Debat
Den enorme tranformerplatform ved Anholt Havmøllepart er netop komme på plads, blandt andet ved hjælp af Elmodans pumper. Det ca. 5600 ton tunge beton- og stålfundament, som skal bære transformerplatformen, står nu solidt på havbunden.
KAPACITET
Platformen består af en 3 etagers overdel, som er bygget af Bladt Industries, mens E.Pihl & Søn og Züblin i Joint Venture har bygget det fundament, som overdelen skal stå på. Platformen er hjertet i det anlæg, som er opført og skal forbinde de 111 vindmøller i vindmølleparken.
Fundamentet, som har en størrelse på 26,4 meter i bredden x 23 meter, samt en højde på 15,6 meter, består af en betonsænkekasse og en stålkonstruktion, som sænkes kontrolleret ned på havbunden ved at pumpe vand ind i sænkekassens seks kamre. Herefter bliver fundamentet stabiliseret ved at blive fyldt op med vand og efterfølgende med sand.
Hvert sænkekammer har Elmodan udstyret med trykfølere, som er tilkoblet en styretavle, således at man jævnt kan sænke fundamentet. Operationen er meget afhængig af hhv. for stærk strøm eller for store bølger.
Betonkassen slutter ca. tre meter under havoverfladen og stålkonstruktionen stikker 12 meter over havoverfladen.
Elmodan benyttede Grindex pumper til løsning af opgaven, samt alt i slanger, koblinger og styretavle, samt generatorer etc.
Til hvert kammer i sænkekassen tilkoblede vi 2 størrelser pumper - Matador og Minex N med tilhørende slanger etc. Modellen Matador klarede den store del af pumpningen, hvor Minex N tog over til finjustering af sænkningen de sidste meter.mola
 
 
Vis originalbillede
Pumpekapacitet:
1. Grindex Matador pumpe: H 40 M / 5580 L/ min. 6" afgang og en vægt på 143 kg. Med andre ord kunne elementet sænkes 1 meter på 24 minutter.

2. Grindex Minex N pumpe: H 17 M / 670 L/ min 2" afgang og en vægt på 21 kg. Med andre ord kunne elementer sænkes 1 meter på 22 minutter – efter toppen af elementet havde sluppet vandoverfladen
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk