Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 26. november 2014
Annoncepriser / Kontakt  

Industriens Fond støtter fynsk innovationsværksted
20. juni 2012 kl. 13:30 / Politik
Print Tip Debat
Odense bliver hjemsted for internationalt anerkendt innovationsværksted, fab-lab, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner skal omsætte ideer til prototyper og nye forretninger. Projektet er støttet af Industriens Fond med fire mio. kr.
PROJEKT
Ordene kreativitet, synergi og innovation er gerne i spil, når snakken falder på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Den slags ord beskyldes ofte for at være varm luft, og mange efterlyser, at ordene udmønter sig i konkret virkelighed.
Det gøres der noget ved på Fyn, hvor Odense for fremtiden bliver hjemsted for innovations- og prototypeværkstedet fab-lab, der allerede kendes i 60 andre lande. Virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Region Syddanmark kommer til at arbejde sammen om målrettet produktudvikling, der går fra den gode ide til den færdige prototype.
- Der udvikles generelt rigtig mange gode ideer til nye produkter og services i den danske iværksætterkultur. Problemet er blot, at mange af ideerne ofte strander, når de skal omsættes til konkret virkelighed og klargøres til markedet. Fab-lab understøtter virksomheders udviklingspotentiale og bringer samtidig studerende i praksisrettet kontakt med erhvervslivet, siger Jens Mejer Pedersen, rektor for Erhvervsakademiet Lillebælt, der bliver tovholder for fab-lab.
Hos erhvervsakademiet i Odense indrettes det kommende innovationsværksted, som bliver befolket af studerende på akademi- og professionsbachelorniveau samt undervisere. Her vil der blive samarbejdet på kryds og tværs med virksomheder alt afhængig af opgaven. Jens Mejer Pedersen giver et eksempel:
- En virksomhed, der producerer transportanlæg til fødevarer i rustfrit stål, henvender sig til fab-lab med henblik på at få afdækket, hvordan andre typer materialer og belægninger kan forbedre anlæggets hygiejne. Studerende inden for proces- og IT-teknologi påtager sig udviklingsopgaven og laver – som et led i deres uddannelse – et konkret løsningsforslag, som præsenteres for virksomheden.
Hos Industriens Fond, der har bevilliget fire millioner kroner til etableringen af fab-lab, lægger man ikke skjul på, at man har store forventninger til projektet.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Industriens Fond skyder fire mio. kr. i innovationsprojektet, fab-lab, i Odense.
Multimedia
Lyt til interview med Jens Mejer Pedersen, rektor for Erhvervsakademiet Lillebælt.Lyt til interview med Jens Mejer Pedersen, rektor for Erhvervsakademiet Lillebælt.
 Læs også...
18. april 2012 kl. 11:00
Industriens Fond uddelte over 100 mio. kr. i 2011
15. november 2011
Metalbranchen ER i bevægelse
25. oktober 2011 kl. 8:00
Finansiering er tema på MiB neværksmøde
8. september 2011 kl. 9:30
Energisamarbejde skal tredoble dansk-russisk handel
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.
Seneste nyheder
Ugens mest læste
Seneste debatindlæg
10. november kl. 6:08
Det er rigtig flot
5. november kl. 17:16
Mye initiativ
20. oktober kl. 16:15
Kommentar
20. oktober kl. 16:04
Kommentar

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk