Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Friday 25 April 2014
Advertising / Contact  

Industriens Fond støtter fynsk innovationsværksted
20 June 2012 kl. 13:30 / Politik
Print Tip Debat
Odense bliver hjemsted for internationalt anerkendt innovationsværksted, fab-lab, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner skal omsætte ideer til prototyper og nye forretninger. Projektet er støttet af Industriens Fond med fire mio. kr.
PROJEKT
Ordene kreativitet, synergi og innovation er gerne i spil, når snakken falder på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Den slags ord beskyldes ofte for at være varm luft, og mange efterlyser, at ordene udmønter sig i konkret virkelighed.
Det gøres der noget ved på Fyn, hvor Odense for fremtiden bliver hjemsted for innovations- og prototypeværkstedet fab-lab, der allerede kendes i 60 andre lande. Virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Region Syddanmark kommer til at arbejde sammen om målrettet produktudvikling, der går fra den gode ide til den færdige prototype.
- Der udvikles generelt rigtig mange gode ideer til nye produkter og services i den danske iværksætterkultur. Problemet er blot, at mange af ideerne ofte strander, når de skal omsættes til konkret virkelighed og klargøres til markedet. Fab-lab understøtter virksomheders udviklingspotentiale og bringer samtidig studerende i praksisrettet kontakt med erhvervslivet, siger Jens Mejer Pedersen, rektor for Erhvervsakademiet Lillebælt, der bliver tovholder for fab-lab.
Hos erhvervsakademiet i Odense indrettes det kommende innovationsværksted, som bliver befolket af studerende på akademi- og professionsbachelorniveau samt undervisere. Her vil der blive samarbejdet på kryds og tværs med virksomheder alt afhængig af opgaven. Jens Mejer Pedersen giver et eksempel:
- En virksomhed, der producerer transportanlæg til fødevarer i rustfrit stål, henvender sig til fab-lab med henblik på at få afdækket, hvordan andre typer materialer og belægninger kan forbedre anlæggets hygiejne. Studerende inden for proces- og IT-teknologi påtager sig udviklingsopgaven og laver – som et led i deres uddannelse – et konkret løsningsforslag, som præsenteres for virksomheden.
Hos Industriens Fond, der har bevilliget fire millioner kroner til etableringen af fab-lab, lægger man ikke skjul på, at man har store forventninger til projektet.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
Industriens Fond skyder fire mio. kr. i innovationsprojektet, fab-lab, i Odense.
Multimedia
Lyt til interview med Jens Mejer Pedersen, rektor for Erhvervsakademiet Lillebælt.Lyt til interview med Jens Mejer Pedersen, rektor for Erhvervsakademiet Lillebælt.
 Also read...
18 April 2012 kl. 11:00
Industriens Fond uddelte over 100 mio. kr. i 2011
15 November 2011
Metalbranchen ER i bevægelse
25 October 2011 kl. 8:00
Finansiering er tema på MiB neværksmøde
8 September 2011 kl. 9:30
Energisamarbejde skal tredoble dansk-russisk handel
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk