23948sdkhjf

Innovationen blomstrer hos BM Silofabrik

BM Silofabrik ved Holstebro opfatter innovation som en nødvendighed, og virksomheden har med InnovationsAgenternes hjælp fået blod på tanden til at erobre nye eksportmarkeder gennem teknologisk innovation.
Den 47-årige virksomhed oplevede i 2009 krisen voldsomt, og måtte reducerede medarbejderstaben fra 38 til 17 mand. Indsatsen i kriseårene frem til 2011 gik derfor ren og skær på overlevelse.

I slipstrømmen på krisen har BM Silofabrik dog nu sat sig for at arbejde målrettet på at øge virksomhedens omsætning og konkurrenceevne på eksportmarkederne. Startskuddet var et såkaldt innovationstjek i februar, som åbnede døren til nye samarbejdspartnere, offentlige tilskudsordninger og faglige netværk. Tilbuddet om et gratis Innovationstjek kom gennem den landsdækkende ordning InnovationsAgenterne.

- Mødet med InnovationsAgenterne har været rigtigt positivt. Vi har været gennem et solidt sparringsforløb som resulterede i en række konkrete løsningsforslag på udfordringer, vi står over for lige nu. Jeg var noget benovet over, at vi kunne få så meget konkret viden, uden at det har kostet mig andet end tid, siger direktør Dorte Martinsen fra BM Silofabrik.

- Innovationstjekket har givet os modet til at træffe nogle nødvendige valg. Vi har fået blod på tanden til at investere i nyt materiel, udvide medarbejderstaben og gå i krig med nye eksportmarkeder. Verden venter, så nu skal vi ud af dvalen.

Investering i robot

En af de konkrete udfordringer, produktionsvirksomheden står over for, er indkøbet af en robotcelle med kantbukker, som skal lette arbejdet med at flytte de mange tons stål i produktionen. Via InnovationsAgenterne har Dorte Martinsen fået kontakt til Dansk Robot Netværk DIRA, der arbejder for at forbedre danske virksomheders konkurrenceevne ved hjælp af robotteknologi.

- Det var ikke et netværk, jeg kendte på forhånd, men det har været en stor hjælp i beslutnings-processen at snakke med andre virksomheder med lignende udfordringer. Jeg har mødt nogle dygtige fagfolk, der ved alt muligt om noget, jeg ikke ved noget om, fortæller Dorte Martinsen.

Gennem netværket er BM Silofabrik kommet i kontakt med en leverandør af robotløsninger, og Dorte Martinsen forventer, at fabrikken har en ny robotcelle inden året er omme.

Mangler overblik over tilbud

Ifølge Dorte Martinsen er der ingen grænser for, hvad GTS-nettet, universiteter og andre videninstitutioner kan byde på. Samtidig mener hun dog, at det kan være svært for mindre virksomheder at finde rundt i junglen af tilbud. Netop her kan InnovationsAgenterne komme SMV’erne til undsætning.

- Jeg føler tit, at jeg må overse noget, fordi jeg er nødt til at holde fokus på det nære. Som min-dre virksomhed er det svært at have overskud til at kigge op og ud, når man samtidig skal køre den almindelige drift. Det tror jeg, de større virksomheder må have nemmere ved, simpelthen fordi de har ressourcerne til at sætte sig ind i mulighederne og opsøge de relevante tilbud, siger Dorte Martinsen.

Prikken over i’et

På trods af sin begejstring for InnovationsAgent-ordningen har Dorte Martinsen dog et enkelt konkret ønske, der kunne gøre ordningen endnu bedre:

- Det er en stor udfordring at holde fokus, når hverdagen presser sig på. Derfor kunne det være godt, at det indledende innovationstjek blev fulgt op med tilbud om et nyt tjek et eller to år efter, så man kunne sikre, at virksomheden var på rette kurs, slutter Dorte Martinsen.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109