23948sdkhjf

Svejsecenteret LWT indtager Lindø Industripark

Det ny svejsecenter, LWT (Lindoe Welding Technology), er netop blevet etableret i Lindø Industripark. Tiltaget sker for at hjælpe med at fastholde industriproduktion i Europa.
LWT er stiftet af LORC og Force Technology, og vil om kort tid afgive ordre på verdens kraftigste laser udstyr til industriel anvendelse, som kan svejse og skære i meget tykke stålplader. Udstyret skal stilles til rådighed for industrien, navnlig vindmølleindustrien, som har et markant behov for at reducere omkostninger ved serieproduktion af mølletårne.

Mølletårnenes produktionsomkostninger udgør en betydelig del af prisen på en færdig vindmølle, fordi svejseprocessen og den efterfølgende kvalitetskontrol er omfattende og løntung. En automatisering af processen med brug af den nyeste laserteknologi kan reducere produktionsprisen for et mølletårn betragteligt, og dermed kan europæiske producenter få mulighed for at bevare produktionen i Europa.

Den kraftige laser udgør en større investering end et traditionelt svejseanlæg, men svejsehastigheden kan til gengæld blive op til 20 gange hurtigere.

Laser svejsning bruges allerede i vidt omfang i automobilindustrien, hvor den hurtige og effektive svejsning i kombination med en meget høj svejsekvalitet har gjort udstyret til fast inventar. Det nye er, at laser-teknologien har nået et stade, hvor de samme gode svejseegenskaber kan overføres til sværgods.

LWT skal fremover bistå industrien med at opbygge erfaringer og procedurer med laserteknologien, så den bliver anvendelig til serieproduktion.

- Vi skal hjælpe industrien med at udvikle nye produktionsmetoder, som er fordelagtige for dem, fordi de er hurtigere, billigere og mere pålidelige, siger svejsecentrets adm. direktør Christian Højerslev.

LWT er et partnerskab, som ejes af Force Technology og LORC.

Force Technology er en international rådgivnings- og udviklingsvirksomhed, der tilbyder et bredt udvalg af services og løsninger til skibs- og byggeindustrien, medicinal- og forædlingsindustrien, olieindustrien, energi- , miljø- og procesindustrien samt den offentlige sektor. Force Technology har siden 1939 opbygget en omfattende viden om svejsning, herunder laser svejsning.

LORC er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, som arbejder på at udvikle centrale test- og demonstrationsfaciliteter til nytte for den grønne offshore industri. Målet er at indsamle og anvende den nyeste teknologiske viden for at sænke omkostningerne for denne sektor. LORC er stiftet af nogle af vindindustriens største aktører, såsom Dong Energy, Siemens, Vattenfall og Vestas.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094