23948sdkhjf

Ingeniørstuderende gør virksomheder innovative

Ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet har succes med at skabe videnoverførsel til industrien. Den seneste opgørelse viser, at 8 ud af 10 studerende bruger afgangsprojektet som anledning til at hjælpe en virksomhed med at løse en teknologisk problemstilling.
Masser af teori og formelsamlinger præger ifølge Thomas Vosegaard, som er konstitueret direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet. De studerende bliver fra dag ét trænet i at arbejde med helt aktuelle problemstillinger i tæt samarbejde med virksomheder.

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet hjælper med at organisere projektsamarbejde mellem virksomheder og studerende igennem hele uddannelsesforløbet. Og i dag er det altså hovedparten af de studerende, der bruger deres afgangsprojekt til at samarbejde med virksomheder omkring mange forskellige typer af innovationsrelaterede udviklingsprocesser. I flere tilfælde har det direkte betydning for erhvervslivets konkurrenceevne, mener Thomas Vosegaard.

- Med de studerendes afgangsprojekter har vi som uddannelsesinstitution en unik mulighed for at række ud imod mange forskellige typer af virksomheder i mange forskellige sektorer, som måske ellers aldrig ville komme i kontakt med et universitet. Det kan være små lokale virksomheder med en hurtig udbygning af avanceret teknologi. Men det kan også være større industrikoncerner med selvstændige udviklingsafdelinger, siger Thomas Vosegaard.

Alle ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet skal desuden gennemgå et obligatorisk praktikforløb hos en virksomhed af et semesters varighed. Ordningen skal være med til at sikre, at de nyuddannede ingeniører er fuldt erhvervsparate, når de afslutter deres uddannelse.

- Projektsamarbejde med virksomheder er ekstremt lærerigt for vores studerende og er med til at give dem et realistisk billede af det arbejdsliv, der venter dem. Samtidig giver det os som uddannelsesinstitution den fordel, at vi får en stor kontaktflade til erhvervslivet og indsigt i de tendenser, der præger udviklingen, siger Thomas Vosegaard. mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187