Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Monday 21 April 2014
Advertising / Contact  

Ingeniørstuderende gør virksomheder innovative
28 June 2012 kl. 9:30 / Virksomheder
Print Tip Debat
Ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet har succes med at skabe videnoverførsel til industrien. Den seneste opgørelse viser, at 8 ud af 10 studerende bruger afgangsprojektet som anledning til at hjælpe en virksomhed med at løse en teknologisk problemstilling.
PROJEKTER
Masser af teori og formelsamlinger præger ifølge Thomas Vosegaard, som er konstitueret direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet. De studerende bliver fra dag ét trænet i at arbejde med helt aktuelle problemstillinger i tæt samarbejde med virksomheder.
Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet hjælper med at organisere projektsamarbejde mellem virksomheder og studerende igennem hele uddannelsesforløbet. Og i dag er det altså hovedparten af de studerende, der bruger deres afgangsprojekt til at samarbejde med virksomheder omkring mange forskellige typer af innovationsrelaterede udviklingsprocesser. I flere tilfælde har det direkte betydning for erhvervslivets konkurrenceevne, mener Thomas Vosegaard.
- Med de studerendes afgangsprojekter har vi som uddannelsesinstitution en unik mulighed for at række ud imod mange forskellige typer af virksomheder i mange forskellige sektorer, som måske ellers aldrig ville komme i kontakt med et universitet. Det kan være små lokale virksomheder med en hurtig udbygning af avanceret teknologi. Men det kan også være større industrikoncerner med selvstændige udviklingsafdelinger, siger Thomas Vosegaard.
Alle ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet skal desuden gennemgå et obligatorisk praktikforløb hos en virksomhed af et semesters varighed. Ordningen skal være med til at sikre, at de nyuddannede ingeniører er fuldt erhvervsparate, når de afslutter deres uddannelse.
- Projektsamarbejde med virksomheder er ekstremt lærerigt for vores studerende og er med til at give dem et realistisk billede af det arbejdsliv, der venter dem. Samtidig giver det os som uddannelsesinstitution den fordel, at vi får en stor kontaktflade til erhvervslivet og indsigt i de tendenser, der præger udviklingen, siger Thomas Vosegaard. mola
 
 
Show original picture
Ingeniørstuderende er et stort aktiv for danske virksomheders innovation.
 Also read...
6 June 2012 kl. 10:00
Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet får ny direktør
24 April 2012 kl. 13:00
Priser uddelt på METAL 2012
2 April 2012 kl. 7:45
Avanceret dysesystem giver bedre marksprøjter
27 March 2012 kl. 13:15
Ingeniøruddannelser hitter hos unge
4 March 2012 kl. 21:00
Center skal sikre erhvervsrettede ingeniøruddannelser
21 February 2012
Brancheforening på Rold Storkro
21 January 2012 kl. 13:18
Ingeniørstuderende scorer lutter 12-taller
15 December 2011 kl. 8:00
Tager patent på hjertekanyle
7 December 2011 kl. 13:15
Manden bag den lykkelige fusion takker af
23 November 2011 kl. 9:00
Ingeniørstuderende går efter udlandet
17 November 2011 kl. 11:30
Boeing bliver fuldt medlem af DAMRC
11 November 2011 kl. 10:00
Maskiningeniørstuderende får pris for innovativt afgangsprojekt
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk