23948sdkhjf

Russisk sanktion kan skabe ny maskineksport

I starten af august udstedte Rusland sanktioner mod Vesten. Det betyder blandt andet et stop af fødevarer fra Danmark og de andre europæiske lande til Rusland. Det kan give nye muligheder for danske virksomheder.
Forholdet mellem EU og Rusland er lige nu koldt som på bunden af havet. Rusland med Vladimir Putin i spidsen tog fornylig konsekvensen og lukkede for alt eksport af fødevarer fra EU, Canada, USA og Norge. Men selvom landbruget muligvis bliver påvirket af de lukkede eksportgrænser mod øst, kan der være nye muligheder for andre brancher. Sådan lyder meldingen fra Jørn Fredsgaard Sørensen, der landechef hos Eksportkreditfonden (EKF).

"Russerne skal sandsynligvis til at producere flere af deres fødevarer selv. Det kan give nye muligheder for nogle sektorer," siger han. Han henviser til maskinbyggere som Skive-virksomheden, KROMA, der laver rensnings- og hovedafkortningsmaskiner til fiskeindustrien. Virksomheden har lige leveret sit første anlæg til en virksomhed i det østlige Rusland.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079