23948sdkhjf

Næste generation af letvægtsrobotter på Automatik 2014

På automatikmessen præsenterer Universal Robots sammen med sin danske eneforhandler KJV A/S tredje generation af letvægtsrobotterne UR5 og UR10.
De unikke egenskaber ved disse opdaterede robotarme er nøjagtige absolutte enkodere, otte nye indstillelige sikkerhedsfunk-tioner, dobbelt så mange integrerede I/O-styreenheder og optimerede muligheder for at tilslutte udstyr til controllerskabet, fortæller Universal Robots.

Visuelt fremstår armen med sine seks led og en nyttelast på 5/10 kilo uændret. Men inde i selve robotarmen og i controlleren gemmer der sig nogle overraskelser.

"Vi er den eneste producent af letvægtsrobotarme, som har mange års erfaring inden for en lang række industrier. Vores R&D-afdeling har arbejdet hårdt for at integrere input og feedback fra slutbrugerne i vores produktudvikling", siger Universal Robots’ CEO Enrico Krog Iversen om den seneste udvikling fra Danmark.

Sikkerhedsindstillingerne i den nye generation af letvægtsrobotter fra Universal Robots kan tilpasses den enkelte løsning. Robotarmen kan arbejde i to driftstilstande med sikkerhedsfunktionerne, normal og nedsat. Det er desuden muligt at skifte mellem sikkerhedsindstillinger, mens robotten er i drift. Dette opnås via otte sikkerhedsfunktioner, som overvåges af det nye patenterede sikkerhedssystem: Leddenes position og hastighed, TCP-positioner, retning, hastighed og kraft samt robottens momentum og styrke. Indstillingerne kan kun ændres efter indtastning af password. Alle disse sikkerhedsfunktioner er i sikkerhedsklasse PL d og certificeret af TÜV.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126