23948sdkhjf

Midtjyske virksomheder vil tiltrække unge med unikt boligmiljø

En række virksomheder på Skive-egnen er gået sammen om at etablere et boligmiljø til nye medarbejdere og praktikanter.
KIS står for Karriere i Skive, og KIS Huset er en centralt beliggende ejendom, som skal gøres til en attraktiv bolig for unge, der vil i gang med at skabe en karriere.

"For os er incitamentet helt klart muligheden for at tiltrække dén kvalificerede arbejdskraft, vi har brug for, både nu og i fremtiden", siger Mogens Garder, der er direktør i DEIF A/S, der udvikler og sælger intelligente kontrolsystemer til kraftproduktion indenfor decentral energiproduktion, marine- og offshore samt vindkraft. Virksomheden har hovedkvarter i Skive, datterselskaber på 10 internationale markeder og 550 ansatte.

Borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard (V), er særdeles begejstret for initiativet.

"Jeg synes, det er flot, at Skiveegnens virksomheder går ind og samarbejder om sådan et tiltag. Det er ekstraordinært, at virksomhederne på den måde er med til på så aktiv en måde at styrke hele egnens erhvervsudvikling og bosætning. Som kommune har vi et klart incitament for at støtte op om erhvervslivets behov for at kunne tiltrække højtuddannet arbejdskraft og skabe øget bosætning. Vores store udfordring i disse år er, at vi bevæger os fra et erhvervsliv, der før var præget af mindre håndværk, til større industrivirksomheder, mange med et innovativt og globalt afsæt. Det stiller krav til rekrutteringen af dygtige medarbejdere. Det er også baggrunden for, at Skive Kommune i 2013 indgik en samarbejdsaftale med Aalborg Universitet med henblik på at skabe flere studiepraktikstillinger", siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125