23948sdkhjf

Rockwell Automation og Kjærgaard bag to nye robotanlæg

RobFlex og RobSpector er sat i verden for at løse nogle af de mandskabstunge opgaver i industrien på en sikker og hurtig måde.
Væsentlig sikrere produktion, øget gennemløb og eliminering af stop. Det er de forretningsmæssige fordele, som maskinbyggeren Kjærgaard og automationsvirksomheden Rockwell Automation har lagt vægt på i forbindelse med udviklingen af to nye robotløsninger.

Kjærgaard har udviklet robotterne med Rockwell Automation’s komponenter og software.

"RobFlex er en ny robotløsning til Bisca, som nu får korrekt fyldte kagebakker. Det er den første robotløsning vi laver, hvor robotten kører på tværs af båndet i stedet for på langs. Det giver så korte afstande som muligt fra selve kagebakken på båndet til picken, der fylder kager i bakken. Alle RobFlex-celler er autonome og har sit eget liv og egen styring. Det betyder, at man kan slukke for en celle, mens de andre kører videre og løfter opgaven for den celle, der midlertidigt er ude af drift," forklarer Morten Bodilsen, divisionsdirektør, Kjærgaard.

RobFlex er opbygget over standardkomponenter og har sin store styrke i sit modulopbyggede design, siger han.

"Det bliver enklere rent programmeringsmæssigt, og ved hjælp af én umbracoskrue kan man skifte værktøj på denne robot. Det gør det væsentlig nemmere, når kunderne kører med flere varer på båndet, som især fødevareindustrien gør," siger Morten Bodilsen.

Automatisk frasortering af defekte paller

RobSpector frasorterer defekte returpaller automatisk, før de entrerer produktionen og forårsager derfor ingen stop i pakkeprocessen, fortæller Morten Bodilsen.

"Vi har udviklet et system, der anvender vision i stedet for mekanik. Robotten finder deciderede mangler og fejl på pallen, fx manglende brædder eller søm, der stikker ud. Kunden definerer selv, hvad fejl er i forhold til deres behov. I vores anlæg kan man køre pallestakke ind i et pallemagasin, der dispenserer én palle ad gangen. Pallen kører rundt under en 3D-scanner, som identificerer fejlene og retter op på dem, f.eks. med en sømpresse – eller placerer de uanvendelige paller i en stak for sig," siger han.

Løsningen identificerer også våde paller.

"Det vigtigste er, at pallerne ikke stopper pakkeproduktionen. De kører ind, men kontrolleres, førend de kører ud. De bliver tjekket, når de kommer tilbage til vores kunder med returgods, for det er i transportdelen, at de bliver skadet. Vi har foreløbigt to robotter installeret hos en underleverandør til et bryggeri," siger Morten Bodilsen.

På Automatik14 i september vil Kjærgaard demonstrere robotløsningerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109