23948sdkhjf

Nye løsninger med UR-robotter på Automatik 2014

På messen kan man selv prøve at programmere en moderne industrirobot.
Universal Robots udvikler robotter specielt til SMV’ernes behov. Den stejle vækst i salget af UR-robotterne, ikke mindst her på hjemmemarkedet, viser, at SMV’erne industrien i Danmark er omstillingsparate og hurtige til at integrere ny teknologi, siger Niklas Trangbæk, Area Sales Manager, Universal Robots A/S.

"Mange af vores slutkunder er førstegangskøbere af robotter, som givetvis ikke ville have valgt at købe en traditionel robot. Dermed kan man sige, at vi har skabt et nyt marked for automation med vores brugervenlige, prisgunstige robotter, der er designet med øje for SMV’ers behov. Vores forhandlere er også blevet rigtig gode til at vejlede og rådgive i de mange nye muligheder, Universal Robots har åbnet op for. Når teknologien kan gøre en reel forskel i produktionen og hurtigt tjener sig hjem, så har det industriens interesse", fortæller han.

De danske robotarme bliver brugt som fleksibelt universalværktøj i industrien, og hos forhandlere og systemintegratorer i automationsbranchen udvikles der samtidig et væld af kombinationsløsninger baseret på UR-robotter.

Senest har KJV i samarbejde med Technicon udviklet en standardiseret svejseløsning til SMV’er, som skal gøre automatiseret svejsning tilgængeligt og brugbart for alle – herunder også de mange små- og mellemstore virksomheder. Et yderligere mål med robotten har været at ramme et prisleje på ca. 1/3 af de traditionelt tilgængelige robotter og dermed gøre investeringen i en svejseløsning endnu mere overkommelig.

"Det lå lige til højrebenet at tage udgangspunkt i UR-robotarmen, som robotten til svejseløsningen. Den ligger i det helt rigtige prisleje, og så har den i forvejen en nem brugerflade. Dertil kommer, at den er yderst mobil og kan flyttes derhen, hvor der aktuelt er behov for den i produktionen", fortæller KJV’s robotspecialist Henrik Christensen, der viser svejseløsningen til Brøndby.

På Automatik 2014-messen demonstrerer KJV også to andre unikke og nyudviklede løsninger med UR-robotter. Dels en laserløsning til nem og simpel emnekendelse: Her kan man få robotten til at afsøge en palle for emner efter opsatte kriterier via en nyudviklet laserteknologi.

Dels en løsning til offline programmering, som giver mulighed for at programmere håndteringen af et nyt emne, uden at robotten står stille. Dette er oplagt til f.eks. svejsning, fugning, limning og andre opgaver, hvor det kræver specielle komplekse baner, som robotten skal køre efter, lyder det fra KJV.

Fem og ti-kilos robotterne UR5 og UR10 er netop kommet i en generation 3.0, der er en endnu mere intuitiv, brugervenlig og tryg "sidemand" at arbejde skulder ved skulder med, fortæller KJV, og det er disse robotter, man kan prøve på stand B1416 på Automatik 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094