Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Revolutionerende vindmølletårn fra Ib Andresen Industri
8 August 2011 kl. 13:00 / Metal / Af Svend Emme emme@jernindustri.dk
Print Tip Debat
Som udviklingen af jetfly for år tilbage sprængte lydmuren, har et nyt revolutionerende tårndesign for vindmøller åbnet for nye højder på vindmølletårne. Det er Skandinaviens største underleverandør af stålplade og pladekomponenter, Ib Andresen Industri A/S, der i samarbejde med Siemens Vind Power A/S står bag denne enestående nykonstruktion.
INDUSTRIELT DESIGN
En amerikansk nobelpristager sagde for nogle år siden, i forbindelse med prisoverrækkelsen i Stockholm, at der næste altid er forskere og ingeniører i gang med at løse de problemer der for tiden tårner sig op i samfundet. Det postulat har den seneste udvikling inden for vindmølletårne underbygget her i sommeren 2011, hvor protesterne mod støjende vindmøller får rigelig spalteplads i dagspressen.
For netop i Juli i år udsendte Ib Andresen Industri koncernen en pressemeddelelse om at man i samarbejde med Siemens Wind Power har udviklet en ny type vindmølletårne der, opbygget af et antal sammenboltede stålskaller kan bygges højere end de hidtil anvendte, og at de vil blive bygget til landbaserede vindmøller med højder over 100 meter.
En væsentlig detalje i det nye tårnkoncept er at tårnene fremstilles af tyndere plademateriale i højstyrkestål og med større diametre. Øget tårnhøjde og tyndere plademateriale kræver større bunddiameter. Eller sagt på en anden måde: Med en større diameter kan pladematerialets tykkelse reduceres væsentligt
Siemens Wind Power der skal stå for salg og service er klar til at tilbyde de nye vindmølletårne allerede i 2012.
Nytænkning skaber vækst
J&M opsøgte for nylig Ib Andresen Industri på hovedkontoret i Langeskov og fik, i en samtale med direktøren for Andresen Towers, CEO Tom Andresen og projektleder Anders Nygaard Rasmussen fra Siemens Wind Power A/S, et indblik i baggrunden for og udviklingen af det nye IAI koncept for vindmølletårne.
Ib Andresen Industri har produceret stålpladekomponenter til svejste vindmølletårne i mange år og har derfor nøje fulgt udviklingen mod stadig større tårne. Tidligt har man her kunnet se problemerne med stadig stigende tårnhøjde, stigende tårnvægt og ikke mindst problemer med transport og opstilling. Blandt andet er tårndiametre på over 4,3 meter for store til bropassage på europæiske landeveje.
Continues...
1
2
3
4
 
Page 1 of 4
 
 
Gallery (1/5)
Show original picture
Bestyrelsesformand for IAI Holding, direktør Ib Andresen og CEO for Andresen Towers A/S, Tom Andresen poserer her for fotografen ved indvielsen af firmaets ungarske Stålservice Center i 2006.
 Also read...
13 December 2011
Vi skal ikke være bange for konkurrence
2 September 2011 kl. 9:00
Andresen Towers ansætter teknisk direktør
23 August 2011 kl. 11:00
Risø skal danne rammen om grøn udviklingspark
9 August 2011 kl. 12:00
Siemens scorer stor ordre på havvindmøller
20 February 2011
Lad ATEA-eksperter klare IT-løsningen
1 November 2010 kl. 13:15
Stålgrossist lukker centrallager
26 October 2010
Uafhængig konsulentbistand kan mindske fejlkøb og bekymringer
28 September 2010
Fokus på teknologi og logistik sikrer konkurrence- fordele
31 August 2010
Fremtidens laserskæreteknologi udvikles af dansk team
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk