23948sdkhjf

Efteruddannelse og brug af robotter går hånd i hånd

Robotter vinder frem i industrien, og det er med til at løfte produktivitet og jobskabelse. Men teknologiinvesteringer gør det ikke alene, lyder det i et nyt notat fra Dansk Metal.
Når virksomhederne anvender robotter, stiller det større krav til de ansattes kompetencer, da det indebærer, at medarbejderne f.eks. skal kunne indstille og programmere robotterne til nye emner, og løbende finjustere robotten til forskellige funktioner, lyder det i et nyt notat fra Dansk Metal. Det er derfor vigtigt, at ledelsen er opmærksom på at sikre medarbejderne i produktionen den efteruddannelse, der er nødvendig for at høste de fulde genvinster af investeringen, fremgår det af notatet.

En rundspørge blandt Dansk Metals tillidsrepræsentanter i industrien viser, at virksomheder, som har installeret robotter, har klaret sig bedre de seneste 12 måneder end virksomheder uden robotter. 60,1 pct. af respondenterne, som arbejder i en virksomhed med robotter, svarer, at deres virksomhed har oplevet en stigning i produktiviteten, mens blot 38 pct. fra virksomheder uden robotter deler den samme vurdering. Virksomhederne med robotteknologi har også fået flere ordrer i bogen end virksomheder uden robotter, og de har også haft behov for at ansætte flere medarbejdere de seneste 12 måneder.

Læs notatet her:

http://viewer.zmags.com/publication/b9e9...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485