Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 6. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Rødsand 2 giver mod på mere
30. august 2010 kl. 13:00 / Metal
Print Tip Debat
Muehlhan A/S i Middelfart har overfladebehandlet de mastodontiske tårnsektioner til de 90 møller i havvindmølleparken Rødsand 2, som sættes i drift i september. Virksomheden skal snart i konkurrence om tilsvarende entrepriser herhjemme, i Storbritannien, i Tyskland og længere ude i verden.
I midten af juli blev det sidste af i alt 90 vingemoduler på hver 60 ton monteret på toppen af sit 70 meter høje tårn. Danmarks nye havvindmøllepark, Rødsand 2 ved Gedser, var næsten færdig, og tilbage stod at koble vindmøllerne sammen via et 80 kilometer langt kabel, som via en transformerstation skal levere strømmen til det danske el-net.
Den svenske energikoncern, E.ON, ejer og driver møllerne, som er bygget af Siemens. Specialfartøjet 'Sea Power' tilhørende A2Sea, som ejes af Dong og Siemens i fællesskab, har opstillet vindmølletårnene og monteret naceller og vinger. Hendricks Industries har produceret tårnene, som hver er sat sammen af to tårnsektioner på hver 30-36 meter høje moduler.
Og i Middelfart bor endnu en central leverandør til det markante vindmølleprojekt, Muehlhan A/S. Virksomheden har overfladebehandlet sektionerne til vindmølletårnene, så møllerne i mindst 20 år problemfrit kan tåle den fugtige luft med den høje saltkoncentration på den udsatte post i Fehmern Bælt.
- Tårnsektionerne blev sandblæst, afrenset, grundmalet og slutmalet på vores produktionsfaciliteter i Herning og i Vissenbjerg, og arbejdet blev udført i et nøje fastlagt flow, så der hele tiden kunne føres sektioner frem til Nyborg Havn, og 'Sea Power' kunne laste dem uden spildtid, siger salgsdirektør hos Muehlhan A/S, Vandad Pachai.
- Rødsand 2 er det største mølleprojekt til havs, vi har været involveret i, men både herhjemme, i Storbritannien, i Tyskland og længere ude i verden er der endnu større havvindmølleparker under projektering, og det vil være en klar fordel for os, når hovedentreprenørerne skal vælge underleverandører, at vi kan dokumentere vores ekspertise med en case som Rødsand 2.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Billedgalleri (1/2)
Vis originalbillede
Det dansk ejede specialfartøj, 'SeaPower', har monteret tårnsektioner og naceller til de store vindmøller. Når skibet er forankret i nøjagtig position ud for fundamentet til vindmøllen, sænkes de fire stålben ned på havbunden, og 'Sea Power' udgør nu en stabil platform for arbejdet. (Fotos: PressCom.)
 Læs også...
23. marts 2012 kl. 17:15
A2SEA investerer i installationsfartøj
9. maj 2011 kl. 17:15
Muelhan får stor kontrakt i vindmøllebranchen
1. november 2010 kl. 16:30
Offshorespecialist satser på Nordsøen
4. oktober 2010 kl. 11:00
Muehlhan og Skykon etablerer fabrikker i Skotland
14. september 2010 kl. 12:30
Spanske vindmølletårne får dansk overflade
17. august 2010 kl. 7:30
Rejseklar malerobot er klar til vindmøllerne
4. marts 2010 kl. 13:30
Dansk ekspert vil male amerikanske vindmøller
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk