Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 3. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Opspændingsværktøj giver tidsbesparelse
14. september 2010 / Metal / Af Flemming Thyssen ft@jernindustri.dk
Print Tip Debat
Med et nyt Garant ZeroClamp opspændingssystem fra Hoffmann Group har Tresu A/S i Bjert ved Kolding opnået store besparelser på op til 90 procent på omstillingstiden.
OPSPÆNDING
En vigtig del af produktionsomkostningerne regnes op med faktor tid, for tid er penge. For at reducere omstillingstiderne ved bearbejdningen af emner søgte Tresu efter en passende teknologisk løsning og valget faldt på Garant ZeroClamp, som har sænket emnernes opspændingstid betydeligt - på nogle emner helt op til 90 procent.
- Selve systemet kan leveres til alle bearbejdningscentre, uanset om det er almindelige vertikale maskiner, fem-aksede, eller horisontale maskiner, ligesom systemet findes til kuber, ja faktisk kan det bruges alle steder, hvor et emne skal fikseres i produktionen, fortæller tekniker Carsten Vendelbo fra Hoffmann Group.
- Systemet leveres på en plade tilpasset kundens bearbejdningscenter, således det er klar til at blive monteret direkte på planet. I ZeroClamp pladen er der monteret spændeenheder for antræksbolte. Antræksboltene monteres direkte på de skruestikke, som i forvejen anvendes i produktionen, eller i fixturerne, ligesom monteringen kan finde sted direkte på emnet, hvis konstruktionen levner plads til hullerne.
Kort sagt er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan og hvad der kan bygges sammen, fortæller Carsten Vendelbo.
Begejstring i produktionen
Systemet åbnes pneumatisk og spændes med et permanent virkende slitagefrit fjedersystem, så snart luften tages af systemet igen, holdekraften under bearbejdning er 2,5 ton pr. spændeenhed.
Varmepåvirkningen er der også taget højde for i systemet ved nogle radial fjedre der udligner varmepåvirkningen og garanterer en gentagelsesnøjagtighed på minimum 5 my.
I produktionen hos Tresu er man meget begejstret for det nye opspændingssystem, som i et emne har reduceret opspændingstiden fra 60 til 6 minutter.
Fortsættes...
1
2
3
 
Side 1 af 3
 
 
Billedgalleri (1/5)
Vis originalbillede
Her er Garant ZeroClamp spændt op på planet af et Mazak Nexus 510C vertical bearbejdningscenter. To skruestikke er spændt fast med antræksbolte der garanterer en spændekraft på 2,5 ton per antræksbolt.
 Læs også...
11. april 2012 kl. 7:00
Tresu løber med PraktikPladsPrisen
20. januar 2012 kl. 11:00
Hoffmann Group laver rekordomsætning
16. marts 2011 kl. 13:45
Hoffmann Group har værktøjerne til opsvinget
9. december 2010 kl. 11:30
Nulpunkt spændesystem
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk