23948sdkhjf

Øget fokus på sygefravær kan ses på bundlinjen

En ny undersøgelse fra Codan viser, at knap en fjerdedel af industri- og forsyningsvirksomhederne ikke har styr på medarbejdernes sygefravær, og at over halvdelen ikke ved, hvad sygefravær koster virksomheden i kroner og øre.
Ifølge en ny undersøgelse fra Codan ved 55 procent af de adspurgte industri- og forsyningsvirksomheder ikke, hvor meget sygefraværet betyder for bundlinjen. Og 23 procent ved ikke, hvor mange sygedage medarbejderne har i gennemsnit på et år.

"Sygefraværet og de afledte omkostninger får for lidt opmærksomhed i virksomhederne. Det er ærgerligt, når vi ved, at enkle tiltag kan have en positiv effekt på sygefraværet. Det kan for eksempel være at tilbyde medarbejdere mulighed for at tage feriefridage med kort varsel eller at gennemføre fraværssamtaler med sygemeldte medarbejdere, så man i fællesskab kan finde en løsning, der kan fastholde medarbejderen i arbejde. I sidste ende kan øget fokus på medarbejdernes sygefravær spare virksomhederne både penge og besvær," siger Morten Jepsen, der er chef for Codan Sundhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062