23948sdkhjf

Danske virksomheder skal beskytte sig mod spionage

Danske virksomheder skal øge indsatsen for at beskytte deres forretningshemmeligheder mod industrispionage via internettet fra blandt andet fremmede stater, mener Dansk Industri.
"Det er helt afgørende, at virksomhederne sørger for at beskytte deres forretningshemmeligheder bedst muligt. Det kan i sidste ende koste arbejdspladser, hvis den slags oplysninger falder i de forkerte hænder", siger branchedirektør Adam Lebech, DI ITEK.

På stadig flere områder er digital forretning blevet standard, fordi det giver værdi i hverdagen, fortæller han.

"Men jo større rolle it spiller i vores forretninger, jo vigtigere er det, at sikkerheden matcher de risici, virksomheden står over for", siger Adam Lebech.

160 branchefolk, politikere embedsmænd og eksperter deltog mandag i DI ITEKS årsdag i København, og her fremlagde Adam Lebech branchefællesskabets nye strategi, hvor informationssikkerhed og privacy er en af mærkesagerne. Samtidig har DI og DI ITEK tidligere på måneden udsendt en ny vejledning til virksomhederne om, hvordan de bedst muligt beskytter sig mod statssponseret elektronisk spionage og it-kriminalitet.

"Der er ingen tvivl om, at it-sikkerhed bliver en stadig mere central dagsorden i de kommende år. Det første og vigtigste, som virksomhederne skal gøre, er hurtigst muligt at foretage en risikovurdering og klassificering af data. Det er vigtigt at vi bruger og får det fulde udbytte af de nye teknologiske muligheder. Tryghed er afgørende for, at borgere, virksomheder og myndigheder vil bruge nye digitale services og produkter fremover", siger branchedirektøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094