Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 6. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Energisamarbejde skal tredoble dansk-russisk handel
8. september 2011 kl. 9:30 / Virksomheder
Print Tip Debat
Russian-Danish Energy Efficiency Centre hedder et nyt dansk-russisk energisamarbejde, der bliver forankret i de russiske og danske energistyrelser. Projektet er finansieret gennem et engagement fra Industriens Fond samt bidrag fra BWE, FLS, Grundfos, Logstor, Rambøll og Vestas.
POTENTIALE
Russian-Danish Energy Efficiency Centre bliver en vigtig brik i arbejdet med at nå den ambitiøse målsætning om at hæve samhandlen fra 1.1 mia. kr. til 3.3 mia. kr. i 2015, og reducere det russiske energiforbrug.
- Rusland er på Cleantech området et af de mest perspektivrige af BRIK-landene, set fra Danmark både fordi det er geografisk tæt på og der er et erkendt stort behov for større energieffektivitet. Dansk erhvervsliv har en helt unik viden om, hvordan forskellige nytænkende teknologier kan bringes sammen og sikre en meget bedre udnyttelse af de sparsomme energiressourcer.
Så det nye samarbejde mellem Rusland og Danmark skal i høj grad sikre, at der kommer handling bag de to landes aftaler i form af nye ordrer og arbejdspladser herhjemme, siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.
Russian-Danish Energy Efficiency Centre skal skabe en platform for et partnerskab mellem Danmark og Rusland, om hvor og hvordan dansk energiteknologi bedst muligt kan anvendes på det russiske marked, og hvordan russiske virksomheder kan udnytte den energiteknologi, som danske virksomheder er verdenskendt for at producere.
- Den russiske præsident Medvedev har lanceret et mål for at reducere den russiske energiintensitet med 40 pct. i 2020, og vores danske løsninger er specifikt udpeget til at hjælpe den russiske præsident med at nå sin målsætning. Derfor vil dette samarbejde åbne mange døre for de danske virksomheder, siger direktør Thomas Bustrup, DI.
Fra russisk side er der også stor begejstring for samarbejdet. Det kan nemlig hjælpe den russiske administration med at finde ud af, hvordan landet får mest ud af sine investeringer i energieffektivitet.
- Centret er den bedste praktiske måde at udvikle et samarbejde, der kan komme begge lande til gode inden for innovation, energieffektivitet, energibesparelser og vedvarende energi. Danmark er verdensførende inden for energieffektivitet, og derfor er vi glade for at kunne deltage i sådan et projekt, siger afdelingschef Nelly Segizova, fra den russiske energistyrelse.mola
 
 
Vis originalbillede
- Rusland er på Cleantech området et af de mest perspektivrige af BRIK-landene, set fra Danmark både fordi det er geografisk tæt på og der er et erkendt stort behov for større energieffektivitet, siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech. Foto: Jesper Israelsen.
 Læs også...
20. juni 2012 kl. 13:30
Industriens Fond støtter fynsk innovationsværksted
18. april 2012 kl. 11:00
Industriens Fond uddelte over 100 mio. kr. i 2011
4. november 2011 kl. 7:00
Logstor får viceadministrerende direktør
4. november 2011 kl. 11:30
Black Silicon Solar vinder Cleantech 2011
13. oktober 2011 kl. 11:00
Grundfos og Samsung C&T indgår grønt samarbejde
27. september 2011 kl. 12:45
Rusland har masser af penge
20. september 2011 kl. 9:00
Dansk Fjernvarme ser stort eksportpotentiale i Rusland
8. september 2011 kl. 14:15
Grundfos sikrer sig godt første halvår
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk