Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Saturday 19 April 2014
Advertising / Contact  

Parker Hannifin skifter stil
16 October 2007 / Proces / Af Henrik Fougt hf@proces-teknik.dk
Print Tip Debat
Når Parker Hannifin viser sine samlede muskler, står det klart, at her er tale om en markedsleder. Sådan skal det også være i Danmark, fastslår den nyligt tiltrådte administrerende direktør Lone Tikkanen.
Udvikling
I en tid, hvor mange mindre virksomheder opkøbes af andre og bliver til store koncerner, kan det være svært som bruger, at rede på, hvem der i grunden hører til hvor. Et eksempel er handels- og produktionsvirksomheden Parker Hannifin, der i dag tæller over 70.000 medarbejdere på globalt plan og er oppe på 120 medarbejdere i Danmark. Det bliver den nye danske direktørs opgave at få sat struktur på virksomheden og samtidig holde fast i væksten:
- Parker i Danmark er 12 doblet på ti år. Den enorme vækst har medført et behov for at omforme strukturen, så den bliver mere effektiv og meget service- og kundeorienteret. Vi skal ind og se på alle vores specialkompetencer og så udnytte dem optimalt. Når man når vores størrelse, skal stordriftfordelene også høstes, fastslår Lone Tikkanen, der har fået ansvaret for Parker Hannifin Danmark A/S efter hun gennem en kort årrække har tilført koncernens datterselskab Domnick Hunter en massiv vækst.
Industri komponenter
Parker Hannifin dækker over en lang række industrikomponenter, hvoraf hydraulik, nok er mest kendt, men desuden leveres produkter til pneumatik, connectors, elektriske føringer, filtersystemer, styringer, instrumenter, pakninger med mere. En del af komponenterne leveres via danske leverandører, andre kommer direkte fra Parker og i nogle tilfælde begge dele.
- I takt med, at Parker har opkøbt fabrikker er der opstået dette miks. Vi har ikke ønsket at skille os af med de danske leverandører af vores udstyr, når de nu har gjort det godt. Der er tale om virksomheder som eksempelvis Grene, AVN Gruppen og PMC. I sidste ende er det jo samme slutkunde, så vi har ikke ønsket at gå ind og selv overtage markedet, siger Lone Tikkanen.
Men for at kunne servicere salgskanalen og kunderne oprettes Parker Store, en slags mini Silvan til at varetage vedligehold og eftersalg i Århus og Esbjerg.
- Vi skal være tilstede der hvor vores kunder er i eksempelvis vindmølle- og offshorebrancherne, mener Lone Tikkanen.
Lean flytter ind
Et vigtigt redskab til at få styr på hele den voksende forretning er indførsel af Lean. Der er ansat en Lean-manager og Lone Tikkanen ser frem til at arbejde The Lean Way:
- Det bliver meget spændende og kommer til at understrege, at vi har fokus på kunderne og vil være bedre til at opfylde deres krav. Vi kommer til at ændre i vores organisation og markedet vil også opleve en forandring.
Vi vil til at være mere synlige, understreger Lone Tikkanen, der har haft ansvaret siden 1. maj 2007.
 
 
Gallery (1/2)
Show original picture
Siden 1. maj 2007 har Lone Tikkanen haft ansvaret for Parker Hannifin Danmark A/S.
 Also read...
11 September 2009 kl. 9:15
ParkerStore hos Boldsen
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk