Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 4. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

De stærkeste overlever
2. november 2010 / Virksomheder / Af Henrik Fougt hf@jernindustri.dk
Print Tip Debat
Bladene er endnu ikke faldet af træerne, så træernes facon er fortsat sløret, og på samme måde kender vi endnu ikke billedet af den fremtid, der møder os i industrien, når 2011 skal erobres om blot to måneder. Men der kommer pejlemærker udefra, som vi her prøver at samle sammen til et øjebliksbillede af mulighederne for metal- og maskinbranchen netop nu.
KRONIK
Signalerne kan virke meget uoverskuelige. På den ene side er der mange virksomheder, der lukker eller drosler kraftigt ned og på den anden side er der virksomheder, der skal til at starte toholdsdrift og ansætter medarbejdere. Billedet af erhvervsklimaet i metal- og maskinindustrien i efteråret er med andre ord ikke entydigt. Dette afspejles meget tydeligt af de meldinger, jeg har fået fra fire ledere i metalvirksomheder inden for den seneste uge:
- Fra på mandag har jeg ikke flere ordrer at arbejde på. Mine tidligere stor-kunder er flyttet til udlandet, og de lokale kunder holder igen. Heldigvis er mine maskiner billige, så jeg kan godt overleve i nogen tid, og forhåbentligt kommer der snart ordrer ind igen, fortalte ejeren til en lille fynsk maskinfabrik.
- Vi har travlt igen og skifter til toholdsdrift. Der er atter kommet røre i industrien, og vi modtager løbende nye ordrer. Den største forskel på nu, og tiden før krisen er, at der er flere mindre ordrer, og vores ordrebog rækker blot to måneder ud i fremtiden. Der stilles stadig større krav til fleksibilitet og kvalitet, og dem er vi klar til at møde, fastslog ejeren af en mellemstor, østjysk maskinfabrik.
- Her går det kun fremad. Vi er igennem krisen og ansætter fok. Der er travlt, og vi tager på Euroblech for at se på nye maskiner, der kan køre fuldautomatisk sammen med en robot. Det er især eksportmarkedet, der er godt, og samtidig modtager vi flere ordrer fra kunder i Danmark, hvor deres tidligere leverandør er gået konkurs, lød det glade budskab fra en produktionschef i en mellemstor københavnsk underleverandørvirksomhed med pladebearbejdning som speciale.
- Maskinsalget går lidt bedre. Vi leverer 4-6 maskiner pr. måned nu, og det er en klar fremgang i forhold til sidste år, men stadig et stykke fra niveauet før finanskrisen. En klar trend er, at flere sætter automation til produktionsmaskinerne, oplyste direktøren for en stor dansk leverandør af spåntagende maskiner.
Fortsættes...
1
2
3
 
Side 1 af 3
 
 
Billedgalleri (1/2)
Vis originalbillede
Produktionsindex korrigeret for sæsonudsving. Kilde: Danmarks statistik 7. oktober 2010.
 Læs også...
11. marts 2011 kl. 10:30
LEGO udvider produktionen i Tjekkiet
4. januar 2011 kl. 10:45
Grundfos udvider koncerndirektionen
10. december 2010 kl. 11:30
Pumpetræning går online
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk