Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 21. oktober 2014
Annoncepriser / Kontakt  

Ventilatorrenovering hos Novo
6. november 2008 kl. 11:30 / Metal
Print Tip Debat
Novo i Kalundborg har renoveret Novenco ventilatorer på fabrikken for Novo Seven, der er et livsvigtigt bløderpræparat. Resultatet er forstærket ventilation, færre udgifter og langt mindre CO2-udledning.
UDSKIFTNING
Novo Nordisk producerer mange livsvigtige mediciner på et stort fabriksområde i Kalundborg. Mange af produkterne er enestående i verden og på området ligger der mange store industribygninger, der hver rummer en afdelng, som hver producerer et bestemt stof.
I en bygning på godt tre tusind kvadratmeter produceres "Faktor VIIa", et protein, som bruges til behandling af blødersygdomme og sælges under navnet NovoSeven. Novo Nordisk har som den eneste virksomhed i verden udviklet dette stof, der kan bruges til behandling af spontane blødninger og til at forebygge blødning ved kirurgi. Her arbejder knap 100 personer, de fleste med de løbende kontroller af produktet, andre med udvikling og teknisk service.
Renrumsproduktion
Produktion af Faktor VIIa kræver et "rent rum", klasse 100.000, hvor der stilles strenge krav til personalets beklædning og til luftens temperatur og renhed. I denne produktion anvendes derfor H14-filtre (HEPA-filtre), der kan opfylde kravet om, at rummet maksimalt må indeholde 3,5 millioner partikler over 0,5 my per kubikmeter – og luftskiftet er syv gange i timen. Det vil sige, at ventilationen er en afgørende forudsætning for det gode produktionsresultat.
Produktionen kører på alle årets dage i døgndrigt, så der stilles store krav til ventilationens pålidelighed og servicevenlighed. Virksomhedens energiansvarlige medarbejder, Carsten Falcke, og hans teknikerkolleger skal sikre de fysiske rammer for produktionen, og samtidig opfylde virksomhedens målsætning om en endnu mere miljørigtig produktion – herunder kravene til reduktion af CO2-udledningen, som inden 2010 skal være reduceret med 10 procent for virksomheden.
Store besparelser
Tekniker Niels Pedersen har i det daglige ansvaret for bl.a. ventilationen i afdelingen.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Billedgalleri (1/3)
Vis originalbillede
Den renoverede, frekvensstyrede ventilator af typen "ReNovenco" har givet NovoSeven-fabrikken en besparelse på 37 procent.
Fakta
Med mere end 60 års erfaring er Novenco blandt verdens førende leverandører af kvalitetsløsninger til ventilation og brandbekæmpelse. Novenco gruppen har kontorer i 8 lande og beskæftiger over 650 medarbejdere, heraf 450 på hovedkontoret i Næstved. Novenco er ejet af Dania Capital, der investerer i danske virksomheder, der opererer inden for eller har relation til bygge- og anlægssektoren.
 Læs også...
17. februar 2012 kl. 13:00
Facebook-servere i Sverige får Novenco-køling
4. juni 2010 kl. 12:30
Aksialventilator med høj virkningsgrad
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.
Seneste nyheder
Ugens mest læste
15. oktober kl. 5:00
Thürmer på opkøb
8. oktober kl. 5:00
Derfor købte Odense Havn Lindø
14. oktober kl. 5:00
80 danske virksomheder til Femern
17. oktober kl. 5:00
Voith svejser automatisk
7. oktober kl. 5:00
Lærlingene med studenterhuer
16. oktober kl. 5:30
Ny fagmesse for offshorebranchen
Seneste debatindlæg
20. oktober kl. 16:15
Kommentar
20. oktober kl. 16:04
Kommentar
20. oktober kl. 7:49
Kapema vil øge konkurrencen inden

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk