Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 23 April 2014
Advertising / Contact  

Ventilatorrenovering hos Novo
6 November 2008 kl. 11:30 / Metal
Print Tip Debat
Novo i Kalundborg har renoveret Novenco ventilatorer på fabrikken for Novo Seven, der er et livsvigtigt bløderpræparat. Resultatet er forstærket ventilation, færre udgifter og langt mindre CO2-udledning.
UDSKIFTNING
Novo Nordisk producerer mange livsvigtige mediciner på et stort fabriksområde i Kalundborg. Mange af produkterne er enestående i verden og på området ligger der mange store industribygninger, der hver rummer en afdelng, som hver producerer et bestemt stof.
I en bygning på godt tre tusind kvadratmeter produceres "Faktor VIIa", et protein, som bruges til behandling af blødersygdomme og sælges under navnet NovoSeven. Novo Nordisk har som den eneste virksomhed i verden udviklet dette stof, der kan bruges til behandling af spontane blødninger og til at forebygge blødning ved kirurgi. Her arbejder knap 100 personer, de fleste med de løbende kontroller af produktet, andre med udvikling og teknisk service.
Renrumsproduktion
Produktion af Faktor VIIa kræver et "rent rum", klasse 100.000, hvor der stilles strenge krav til personalets beklædning og til luftens temperatur og renhed. I denne produktion anvendes derfor H14-filtre (HEPA-filtre), der kan opfylde kravet om, at rummet maksimalt må indeholde 3,5 millioner partikler over 0,5 my per kubikmeter – og luftskiftet er syv gange i timen. Det vil sige, at ventilationen er en afgørende forudsætning for det gode produktionsresultat.
Produktionen kører på alle årets dage i døgndrigt, så der stilles store krav til ventilationens pålidelighed og servicevenlighed. Virksomhedens energiansvarlige medarbejder, Carsten Falcke, og hans teknikerkolleger skal sikre de fysiske rammer for produktionen, og samtidig opfylde virksomhedens målsætning om en endnu mere miljørigtig produktion – herunder kravene til reduktion af CO2-udledningen, som inden 2010 skal være reduceret med 10 procent for virksomheden.
Store besparelser
Tekniker Niels Pedersen har i det daglige ansvaret for bl.a. ventilationen i afdelingen.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Gallery (1/3)
Show original picture
Den renoverede, frekvensstyrede ventilator af typen "ReNovenco" har givet NovoSeven-fabrikken en besparelse på 37 procent.
Facts
Med mere end 60 års erfaring er Novenco blandt verdens førende leverandører af kvalitetsløsninger til ventilation og brandbekæmpelse. Novenco gruppen har kontorer i 8 lande og beskæftiger over 650 medarbejdere, heraf 450 på hovedkontoret i Næstved. Novenco er ejet af Dania Capital, der investerer i danske virksomheder, der opererer inden for eller har relation til bygge- og anlægssektoren.
 Also read...
17 February 2012 kl. 13:00
Facebook-servere i Sverige får Novenco-køling
4 June 2010 kl. 12:30
Aksialventilator med høj virkningsgrad
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk