Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Mandag 2. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Fimek investerer i Haas bearbejdningscenter
6. december 2011 / Metal / Af ft
Print Tip Debat
Virksomheden Fimek i Nr. Lyndelse på Fyn har netop investeret i et nyt Haas bearbejdningscenter, til fremstilling af plastsprøjtestøbeforme.
INVESTERING
Fimek, der har speciale i plastsprøjtestøbning og fremstilling af finmekaniske komponenter i alle styktal, har netop fået installeret et nyt VF2SS Haas bearbejdningscenter hovedsagligt til at fremstille virksomhedens sprøjtestøbeforme på.
Virksomheden rådede i forvejen over to ældre CNC-bearbejdningscentre, fra sidst i 1980’erne.
- Haas maskinen tilføjer helt nye dimensioner til vores produktion, efter vi kun har haft vores ældre maskiner i så mange år, fortæller Leif Rønneby.
- Med sine 12.000 omdrejninger på spindlen, er maskinen dobbelt så hurtig som sine forgængere her hos os. Det er dog på regnekraften, at den største forskel kommer til udtryk.
- Vi bruger maskinen til fremstilling af vores plastsprøjtestøbeforme, og der indgår ofte krumme overflader. Det kan regne kapaciteten i de gamle maskiner ikke følge med til, og det går op mod 10 gange så hurtigt, når Haas maskinen læser programlinjerne fra Edge Cam-programmet, end vi er vant til. Så det er betydeligt hurtigere at fremstille et værktøj nu, siger Leif Rønneby.
Billig i drift
Virksomhedsejeren har fulgt Haas gennem årrække, og det er ikke tilfældigt at det blev en Haas maskine, der er landet i produktionen.
- Det er ikke for sjov, at de er blevet en af verdens største producenter af cnc-maskiner. Man får virkelig noget for pengene ved at investere i en Haas maskine. De kan dække alle de behov vi har til en maskine, og den er langt billigere i både indkøb og reservedele end tilsvarende konkurrenter.
- Særligt på den efterfølgende service er der penge at spare. Vi har spurgt på flere hovedreservedele og priserne er ofte kun 1/3 del af hvad vi har givet førhen, pointerer Leif Rønneby.
- Jeg har undersøgt hos andre, der har Haas maskiner, som er vældig glade for servicen, og det har vi bestemt også været indtil nu.
Det er Metal College Aalborg, der har stået for undervisningen af operatørerne: - Vi kører et samarbejde med Metal College Aalborg omkring uddannelse i vores styringer, fortæller salgschef Michael Henriksen.
- Når nye operatører skal læres op i vores styringer kan de enten komme op på skolen eller deres lærere kommer ud i virksomheden. Det er rigtig godt da de er vant til det undervisningsmæssige og står med problemerne inde på livet hver dag.Ÿ
 
 
Billedgalleri (1/3)
Vis originalbillede
Michael Henriksen og Leif Rønneby foran det nye Haas bearbejdningscenter VF2SS. Maskinen har et bearbejdningsområde på X=762 Y=406 Z=508.
Fimek - fabrik for plast & finmekanik:
Fimek er en mindre virksomhed på Midtfyn med 7 ansatte som har et yderst alsidigt arbejdsområde.

Hovedområde er femstilling af plastsprøjteforme samt sprøjtestøbning og virksomheden er i dag leverandør til et bredt udsnit af dansk industri. Sprøjtestøbte emner fremstilles i alle antal.

Desuden fremstiller vi finmekaniske komponenter i et bredt udvalg, enkeltstyk såvel som massefremstillet.

Virksomheden har eksisteret siden 1972 alle årene med stifteren Leif Rønneby ved roret.
 Læs også...
12. juni 2012 kl. 14:00
Uddannelsesmaskine nr. 1000 fra Haas
27. april 2012 kl. 11:00
HTEC medvirker til at styrke økonomien i Alentejo
10. januar 2012
Haas og Seco i samarbejde om live bearbejdning
2. marts 2015 kl. 5:00
Ingen fremtid uden slagkraftige bestyrelser
2. marts 2015 kl. 5:00
135 millioner skal sikre bedre arbejdsmiljø
2. marts 2015 kl. 5:00
Potentielle forretningsforbindelser fra hele verden på inspirationsbesøg i Nordjylland
2. marts 2015 kl. 5:00
Væksten fortsætter hos Blaaholm
2. marts 2015 kl. 5:00
Producerer i Letland - sælger i Esbjerg
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk