23948sdkhjf

HTEC medvirker til at styrke økonomien i Alentejo

Efter eget udsagn bygger Portugals IEFP-organisation (Instituto do Emprego e Formação Profissional – Institut for beskæftigelse og erhvervsuddannelse) på kerneværdier, der fokuserer på at investere i de unge og anspore dem til at tilegne sig professionelle kvalifikationer, så de bliver attraktive aktiver for arbejdergivere. Derfor er det ganske passende, at IEFP's faglige uddannelsescenter i Évora, beliggende cirka 100 km øst for Lissabon i Alentejo-regionen, er blevet den sjette HTEC (Haas Technical Education Centre) i Portugal.
IEFP er Portugals nationale offentlige arbejdsformidling, hvis målsætning det er at fremme skabelsen af kvalificeret arbejdskraft og bekæmpe arbejdsløshed gennem indførelse af en progressiv politik og uddannelse. Organisationen hjælper også studerende med at blive integreret på arbejdsmarkedet og således opfylde arbejdsgivernes behov.

Den nye HTEC blev etableret i samarbejde med Portugal Haas Factory Outlet (HFO), en division i After Sales SA, og har som hovedformål at uddanne højt kvalificerede CNC-teknikere til flyindustrien, bilindustrien og den tekniske industri generelt, hvilket vil trække investeringer til regionen og styrke den lokale økonomi.

- HTEC's CNC-afdeling har til huse i en helt ny, ultramoderne bygning ved siden af en meteorologi-afdeling med et fuldt udstyret, temperaturreguleret laboratorium og en facilitet til kompositmaterialeteknik, siger Alain Reynvoet, administrerende direktør for Haas Automation Europe. - Centret beskæftiger sig især med at uddanne folk til flyindustrien, idet et antal nye flyproducenter er ved at etablere sig i regionen.

Ved en stort anlagt indvielse af det nye CNC-uddannelsescenter deltog José Palma Rita, der er IEFP-delegeret for Alentejo-regionen, Luís Silva, direktør for det faglige uddannelsescenter i Évora og Carlos Vilas-Boas, direktør for HFO i Portugal.

- Det er vigtigt, at denne facilitet bliver en højt anset institution på den iberiske halvø – indførelsen af den seneste generation af Haas-udstyr bringer med garanti markante forbedring med sig til uddannelse af højt kvalificerede teknikere, siger Palma Rita, og fremhæver muligheden for, at de studerende kan integrere sig i lokale virksomheder. - CNC-kurserne er allerede begyndt, og de unge kan nu lære at arbejde med disse avancerede Haas-maskinværktøj, der sætter dem i stand til at producere komplekse komponenter.

Vilas-Boas forklarer, at fræsningsteknologien (en Haas VF-1-enhed) på Évora er baseret på maskinforarbejdningscentre med fem akser, der bruges i flyindustrien til fremstilling af strukturelle flykomponenter, mens den anden maskine (en Haas ST-20-enhed) er et drejecenter med fræsningskapacitet, der gør det muligt at fremstille komplekse, præcisionsfræsede komponenter.

- Disse maskiner gør, at det faglige uddannelsescenter i Évora nu er fuldt certificeret og kan tilbyde et meget avanceret teknologiniveau, der både vil fremme uddannelsen af ansatte til lokale virksomheder såsom Embraer og fremme kompetencer, der er attraktive for andre virksomheder, siger han.

Den brasilianske flyproducent, Embraer, opfører i øjeblikket to fabriksanlæg i Alentejo-regionen, der vil skabe op mod 600 direkte tilknyttede jobs, når arbejdet er færdiggjort i andet halvår af 2012. Et fabriksanlæg (Embraer Metálicas) skal producere metalstrukturer som vinger, mens det andet (Embraer Compósitos) skal arbejde med kompositmaterialer til halekomponenter. Desuden er der ved at blive etableret en stærk forsyningskæde og lokale økonomer spår, at yderligere 1200 arbejdspladser vil blive skabt hos portugisiske leverandører.

- Området har døjet med mangel på arbejdskraft, siger Vilas-Boas. - Alentejo-regionen er en oase med stor aktivitet på beskæftigelsesområdet, hvilket står i skærende kontrast til den aktuelle økonomiske krise. Vi skal have uddannet 3000 operatører hvert år, men vi kan ikke engang mønstre en tredjedel i øjeblikket.

HTEC vil helt sikker bidrage med at opfylde de lokale arbejdsgiveres behov, såsom Embraer, i det vordende flyproduktionscentrum, og yde et stort bidrag til den lokale økonomi. Ved den store HTEC-indvielse var cirka 180 fremmødte erhvervsfolk fra hele Portugal til stede ved bearbejdningsdemonstrationer, der fremviste fordelene ved Haas-teknologien.

Helder Nunes, en deltager i et teknikkursus i CNC-pleje, er stærkt opsat på at benytte sig af den nye mulighed:

- Det er fantastisk at have adgang til førende teknologi, for det betyder, at vi drager fordel af den bedste viden og uddannelse. Vores kursus er lige begyndt, men det er allerede meget spændende at bruge Haas-maskinerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094