Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 27. februar 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Økonomerne spår: Græsk euro-exit nærmer sig
16. juni 2012 kl. 9:00 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
Grækenland må forlade euroen inden for tre år, mener et stort flertal af Danmarks førende økonomer.
Søndag går grækerne igen til parlamentsvalg. Politikere, økonomer og investorer i hele Europa krydser fingre for, at grækerne vil bakke op om de partier, der har lanceret massive besparelser for at redde Grækenland ud af gældskrisen.
Men Grækenland er allerede nu i så store økonomiske vanskeligheder, at landet mest sandsynligt må forlade euroen inden for få år.
Sådan lyder vurderingen fra et stort flertal af Danmarks førende økonomer. I en Ritzau-rundspørge spår 21 af økonomerne, at Grækenland er ude af euroen inden for tre år. 10 tror de bliver i samarbejdet, mens otte svarer ved ikke.
Cheføkonom i Sydbank, Jacob Graven er en af dem, der forudser et snarligt græsk exit fra euroen.
Der har været stor politisk vilje i euro-landene til at holde sammen på de græske stumper, men den er ved at være slidt, mener han.
- I de år, Grækenland har fået hjælpepakker, har landet haft svært ved at opfylde kravene. Den politiske vilje hos de græske politikere er der ikke helt, siger Jacob Graven, der godt tør sætte tid på.
- Det bliver formentlig inden for et år eller halvandet, det vil kunne ske, siger Jacob Graven.
Cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, hører til dem, der fortsat tror på, at grækerne forbliver i euroen. Han peger på, at det vil have alt for store omkostninger for både Grækenland og resten af eurosamarbejdet, hvis Grækenland går ud.
- De finansielle markeder vil lynhurtigt rette skytset mod, hvem det næste land bliver, og blikket vil rette sig mod Portugal, Italien og Spanien, der kan ende i en gældsfælde, siger Helge J. Pedersen.
Han påpeger, at 75-80 procent af grækerne ønsker forholdet til euroen bevaret.
Selv om det er svært for de græske politikere at finde opbakning i befolkningen til de skrappe økonomiske hestekure, så er det mere en protest mod de græske politikere, end det er et opgør med Europa, mener han.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk