Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Monday 21 April 2014
Advertising / Contact  

Økonomerne spår: Græsk euro-exit nærmer sig
16 June 2012 kl. 9:00 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
Grækenland må forlade euroen inden for tre år, mener et stort flertal af Danmarks førende økonomer.
Søndag går grækerne igen til parlamentsvalg. Politikere, økonomer og investorer i hele Europa krydser fingre for, at grækerne vil bakke op om de partier, der har lanceret massive besparelser for at redde Grækenland ud af gældskrisen.
Men Grækenland er allerede nu i så store økonomiske vanskeligheder, at landet mest sandsynligt må forlade euroen inden for få år.
Sådan lyder vurderingen fra et stort flertal af Danmarks førende økonomer. I en Ritzau-rundspørge spår 21 af økonomerne, at Grækenland er ude af euroen inden for tre år. 10 tror de bliver i samarbejdet, mens otte svarer ved ikke.
Cheføkonom i Sydbank, Jacob Graven er en af dem, der forudser et snarligt græsk exit fra euroen.
Der har været stor politisk vilje i euro-landene til at holde sammen på de græske stumper, men den er ved at være slidt, mener han.
- I de år, Grækenland har fået hjælpepakker, har landet haft svært ved at opfylde kravene. Den politiske vilje hos de græske politikere er der ikke helt, siger Jacob Graven, der godt tør sætte tid på.
- Det bliver formentlig inden for et år eller halvandet, det vil kunne ske, siger Jacob Graven.
Cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, hører til dem, der fortsat tror på, at grækerne forbliver i euroen. Han peger på, at det vil have alt for store omkostninger for både Grækenland og resten af eurosamarbejdet, hvis Grækenland går ud.
- De finansielle markeder vil lynhurtigt rette skytset mod, hvem det næste land bliver, og blikket vil rette sig mod Portugal, Italien og Spanien, der kan ende i en gældsfælde, siger Helge J. Pedersen.
Han påpeger, at 75-80 procent af grækerne ønsker forholdet til euroen bevaret.
Selv om det er svært for de græske politikere at finde opbakning i befolkningen til de skrappe økonomiske hestekure, så er det mere en protest mod de græske politikere, end det er et opgør med Europa, mener han.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk