Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 1. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Ny innovativ forskning skal gøre dansk industri mere konkurrencedygtig
18. juni 2012 kl. 7:00 / Automation
Print Tip Debat
Op mod 900 politikere, erhvervsledere og topforskere samles i Aarhus for at fremvise nye teknologiske metoder, der kan styrke den danske og europæiske industri, inden for især ressourceudnyttelse, byggeri, grøn mobilitet, produktion og bæredygtig energiproduktion. Det sker samtidig med at De Forenede Nationer samles i Rio for at finde bæredygtige løsninger på de globale udfordringer.
Rammen for mødet er den internationale konference, Industrial Technologies 2012, der løber fra d. 19.-21. juni. Konferencen er den største og eneste begivenhed af sin art og vil afsløre helt nye forskningsresultater inden for de vigtigste teknologier, herunder avancerede materialer, nanoteknologi og innovative produktionsmetoder.
Blandt præsentationerne er blandt andet en ny 3D printteknologi, innovativ belægning til vindmøller, industriel symbiose, avancerede diagnose-værktøjer til sundhedsvæsenet og nye ressourcestrategier.
Blandt deltagerne er vicepræsident og CSO for Novozymes, Per Falholt. Han forventer, at begivenheden kan give den europæiske industribranche et tiltrængt innovativt løft:
- Det er aldeles aktuelt at få kastet lys på den europæiske industris udvikling og konkurrenceevne i en tid, hvor økonomien er trængt, og konkurrencen bliver hårdere. Danmarks og Europas virksomheder skal leve af nye innovative forskningsopdagelser for at kunne udvikle sig og positionere sig på det globale marked.
Det kræver, at innovationen kommer ud over rampen og bliver brugt - og det bidrager denne konference i høj grad til. Jeg har høje forventninger til, at de tre dage i Aarhus kan være med til at give nye kræfter til den danske og europæiske industri.
Bag Industrial Technologies 2012 står blandt andre iNANO på Aarhus Universitet, og vicedirektør Peter Thostrup understreger, at konferencen er en vigtig brik i en igangværende proces, som søger at definere, hvilke teknologiområder Europa bør satse på for at være i stand til at løse de enorme samfundsmæssige udfordringer, som vi står over for i disse år.
- Industrial Technologies 2012 bringer aktører fra videnskab, industri og policy sammen og vil derfor medvirke til at skabe og styrke de helt nødvendige samarbejder mellem disse forskellige sektorer. Danske virksomheder har her muligheden for at få unikt indblik i, hvilke teknologier der kommer til at præge fremtiden.
Konferencen vil desuden indeholde virksomhedsbesøg på nogle af Danmarks mest innovative produktionsvirksomheder, heriblandt LEGO, Vestas, Danish Crown og Arla.
Læs mere om konferencen på http://industrialtechnologies2012.eu/
mola
 
 
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk