Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Lørdag 7. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Nyt HTEC til Litauens fremmeste tekniske universitet
26. juni 2012 kl. 12:00 / Metal
Print Tip Debat
Den 8. maj, 2012 deltog Haas Automation Europe i den store indvielsesfest for det første Haas Technical Education Centre (HTEC) i Vilnius, Litauens hovedstad.
Den nye facilitet ligger på Vilnius Gediminas Tekniske Universitet (VGTU) og blev etableret under protektion af Haas Factory Outlet (HFO) Abplanalp Engineering UAB. Hr. Viktor Perfilov, virksomhedens tekniske direktør, var medvirkende til oprettelsen af HTEC, som er udstyret med en Haas CNC Mini Mill og en Haas ST-20 CNC-drejebænk.
Vilnius er hovedstaden i Litauen. Byen har flere universiteter, en blomstrende økonomi med stærke, finanstjenester og it-sektorer og mange små til mellemstore ingeniørvirksomheder.
- VGTU har stor anseelse i Litauen og de andre baltiske lande, siger Hr. Perfilov, - og det er en af grundene til, at vi er glade for, at HTEC er baseret der. De involverede parters engagement og visioner i forbindelse med skabelsen af HTEC er et forbillede for andre tekniske skoler i landet.
Værten for den store indvielsesfest var VGTU’s rektor, Hr. Alfonsas Daniunas, som efter klipningen af det røde bånd holdt tale for et publikum, der bestod af studerende, lokale regeringsembedsmænd, pressen og repræsentanter fra Haas Abplanalp og HTEC's partnervirksomheder i industrien. Han fortalte, hvordan han selv mener, at skolen og dens studerende ville kunne nyde fordel af HTEC.
Han udtalte:
- For det første vil denne fremragende HTEC-facilitet kunne hjælpe VGTU med at tiltrække og motivere ambitiøse og flittige studerende, som ønsker at skabe en karriere inden for den spændende verden, som moderne fabrikation udgør.
Den vil også hjælpe os som institution med at skabe nye kontakter i industrien, både hjemme i Litauen og internationalt. Ligeså vigtigt er det, at den nye HTEC har positiv indflydelse på økonomien i vores by og region, fordi vi nu har faciliteter til at uddanne tekniske eksperter til stillinger i det lokale erhvervsliv.
VGTU er det største tekniske universitet i baltiske lande, og det har frembragt mere end 60.000 kandidater i løbet de 50+ år, det har eksisteret, hvoraf en stor del arbejder i byens mangfoldige produktionsindustri.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
First from the left (excluding students) is Assoc. prof. Mr. Vadim Mokshin, Responsible person for HTEC in VGTU.Second from the left is professor Mr. Mindaugas Jurevichius, Head of Machine Engineering Department, VGTU. Person who was initiator of HTEC opening in VGTU.
 Læs også...
20. juni 2012 kl. 12:45
HTEC indtager det nordøstlige Polen
12. juni 2012 kl. 14:00
Uddannelsesmaskine nr. 1000 fra Haas
27. april 2012 kl. 11:00
HTEC medvirker til at styrke økonomien i Alentejo
4. april 2012 kl. 11:00
HTEC programmet fortsætter i Finland
6. marts 2012
Automation på skemaet hos Metal College Aalborg
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk