Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Nyt HTEC til Litauens fremmeste tekniske universitet
26 June 2012 kl. 12:00 / Metal
Print Tip Debat
Den 8. maj, 2012 deltog Haas Automation Europe i den store indvielsesfest for det første Haas Technical Education Centre (HTEC) i Vilnius, Litauens hovedstad.
Den nye facilitet ligger på Vilnius Gediminas Tekniske Universitet (VGTU) og blev etableret under protektion af Haas Factory Outlet (HFO) Abplanalp Engineering UAB. Hr. Viktor Perfilov, virksomhedens tekniske direktør, var medvirkende til oprettelsen af HTEC, som er udstyret med en Haas CNC Mini Mill og en Haas ST-20 CNC-drejebænk.
Vilnius er hovedstaden i Litauen. Byen har flere universiteter, en blomstrende økonomi med stærke, finanstjenester og it-sektorer og mange små til mellemstore ingeniørvirksomheder.
- VGTU har stor anseelse i Litauen og de andre baltiske lande, siger Hr. Perfilov, - og det er en af grundene til, at vi er glade for, at HTEC er baseret der. De involverede parters engagement og visioner i forbindelse med skabelsen af HTEC er et forbillede for andre tekniske skoler i landet.
Værten for den store indvielsesfest var VGTU’s rektor, Hr. Alfonsas Daniunas, som efter klipningen af det røde bånd holdt tale for et publikum, der bestod af studerende, lokale regeringsembedsmænd, pressen og repræsentanter fra Haas Abplanalp og HTEC's partnervirksomheder i industrien. Han fortalte, hvordan han selv mener, at skolen og dens studerende ville kunne nyde fordel af HTEC.
Han udtalte:
- For det første vil denne fremragende HTEC-facilitet kunne hjælpe VGTU med at tiltrække og motivere ambitiøse og flittige studerende, som ønsker at skabe en karriere inden for den spændende verden, som moderne fabrikation udgør.
Den vil også hjælpe os som institution med at skabe nye kontakter i industrien, både hjemme i Litauen og internationalt. Ligeså vigtigt er det, at den nye HTEC har positiv indflydelse på økonomien i vores by og region, fordi vi nu har faciliteter til at uddanne tekniske eksperter til stillinger i det lokale erhvervsliv.
VGTU er det største tekniske universitet i baltiske lande, og det har frembragt mere end 60.000 kandidater i løbet de 50+ år, det har eksisteret, hvoraf en stor del arbejder i byens mangfoldige produktionsindustri.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
First from the left (excluding students) is Assoc. prof. Mr. Vadim Mokshin, Responsible person for HTEC in VGTU.Second from the left is professor Mr. Mindaugas Jurevichius, Head of Machine Engineering Department, VGTU. Person who was initiator of HTEC opening in VGTU.
 Also read...
20 June 2012 kl. 12:45
HTEC indtager det nordøstlige Polen
12 June 2012 kl. 14:00
Uddannelsesmaskine nr. 1000 fra Haas
27 April 2012 kl. 11:00
HTEC medvirker til at styrke økonomien i Alentejo
4 April 2012 kl. 11:00
HTEC programmet fortsætter i Finland
6 March 2012
Automation på skemaet hos Metal College Aalborg
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk