Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 30. januar 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Omvendt betalingspligt for moms ved handel fra 1. juli
26. juni 2012 kl. 17:00 / Metal
Print Tip Debat
Når en dansk virksomhed sælger metalskrot til en anden dansk virksomhed, er der fremover omvendt betalingspligt for momsen. Det sker for at forhindre momssvig i forbindelse med handel med metalskrot.
Den omvendte betalingspligt gælder både for virksomheder med momspligtige aktiviteter og virksomheder med momsfrie aktiviteter. Reglerne for afregning af moms ved køb af metalskrot er således de samme, uanset om købet bliver foretaget hos udenlandske eller danske virk somheder. Ved salg til private gælder momslovens almindelige regler for opkrævning, angivelse og afregning af moms.
Virksomheder uden momspligtige aktiviteter skal registreres ho s SKAT, når de er betalingspligtige for køb af metalskrot.
Det betyder omvendt betalingspligt:
Omvendt betalingspligt betyder, at du som sælger af metalskrot til danske virk somheder ikke skal beregne og betale moms. Du skal derfor ikke længere opkræve mo ms på den faktura, du udsteder til køber. I stedet er det den danske virksomhed (køberen), der på grundlag af fakturaen, skal beregne og betale 25 procent dansk moms.
Bestemmelsen træder i kraft den 1. juli 2012, hvilket betyder, at indenlandsk handel med metalskrot bliver omfattet af omvendt betalingspligt.
Sådan laver du din faktura
Når du udsteder en faktura til køber, skal den ikke længere indeholde en opkrævning af moms. I stedet skal du på fakturaen skrive, at det er køber, som skal beregne og indberette momsen. Du kan for eksempel skrive:
" Reverse charge".
Moms af køb af metalskrot
Køber skal angive moms af køb af metalskrot via momsangivelsen i rubrikken: Udgående moms.
Sælger skal angive salgsprisen af virksomhedens leverancer af metalskrot i momsangivelsens rubrik C.
Godtgørelse eller fradrag på momsangivelsen Er du som køber momsregistreret, har du fradragsret efter momslovens almindelige bestemmelser. Det betyder, at hvis du har fuld fradragsret, kan du sk rive den beregnede moms af køb med metalskrot i rubrikken: Købsmoms (indgående moms).
Selvom nettoresultatet af momsen for den omvendte betalingspligt bliver 0 kr., har du stadig pligt til at angive den beregnede moms og den fradragsberettigede købsmoms.mola
 
 
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.
Seneste nyheder
Ugens mest læste
Seneste debatindlæg
28. januar
Flot gået
28. januar
Flot gået
24. januar kl. 12:17
Danish Steel
24. januar kl. 10:07
Steel machines
19. januar kl. 15:37
Metal cut

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk