Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 3. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Vindmølleindvielse med grønne biler
27. juni 2012 kl. 7:00 / Proces
Print Tip Debat
I samarbejde med lokale bilforhandlere m.fl. møder Skjern Tekniske Skole op med tre hybridbiler, én brintbil og to elbiler.
Fredag 29. juni kl. 13.00 klipper formanden for Folketingets Energiudvalg, Steen Gade fra SF, snoren ved indvielsen af Troldhede Mølleprojekt. Og resten af dagen er MF’eren travlt optaget af at prøvekøre vidt forskellige grønne biler, som demonstreres ved indvielsen.
I hvert fald, hvis den miljøbevidste Steen Gade har tænkt sig at prøvekøre alle de seks grønne biler.
Skjern Tekniske Skoles teamleder Allan Vendelbo Kristiansen på grunduddannelsen Bil, Fly og andre Transportmidler har påtaget sig opgaven at få en række lokale bilforhandlere m.fl. til at møde op med deres grønneste biler.
Både brint, hybrid og ren el
Blandt bilerne er den nyeste hybridbil i Danmark, en Toyota Yaris, som har Danmarkspremiere. Den stilles til rådighed af STS Biler A/S i Herning.
Skjern Tekniske Skole stiller med sin egen hybridbil, en Toyota Auris, som skolen anskaffede til undervisningsbrug for godt et år siden. Den kommer susende hjem fra Frederikshavn, hvor den hyppigt udlånes til efteruddannelse af landets faglærere på autoområdet. Uggerhøj i Herning møder op med hybridbilen Opel Ampera.
H2 Logic i Herning deltager med Hyundais brintbil, og desuden kommer der to rene el-biler, en Renault Fluence ZE fra Ejner Hessel A/S i Ringkøbing og en privatejet Peugeot 106 Electric. Den sidste er 13 år og tilhører Anton og Christiane Bech i Velling.mola
Lokalt vindmølleprojekt
Der er tale om seks store vindmøller til 200 mio. kr., som byrådsmedlem Bertel Jensen i Ringkøbing-Skjern kommune har taget initiativ til. De kan producere 60 mio. KWh om året, svarende til rundt regnet 12.000 husstandes forbrug.
Mølleprojektet er 100 procent et lokalt ejet projekt med 100 ejere, der investeret i størrelsesordenen fra en enkelt anpart på 3000 kr. til to af de 150 meter høje vindmøller. mola
 
 
Vis originalbillede
Teamleder Allan Vendelbo Kristiansen, Skjern Tekniske Skole, har skaffet seks af områdets grønneste biler til indvielsen af Mølleprojekt Troldhede, der kan forsyne bl.a. biler med grøn el. Her ses han med Skjern Tekniske Skoles eget bidrag til indvielsen - en Toyota Auris hybridbil. Foto: Skjern Tekniske Skole.
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk