Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Danskere forventer ekstra feriedage på job
28 June 2012 kl. 14:42 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
En ny undersøgelse viser, at 86 procent af private virksomheder i Danmark giver deres ansatte ekstra ferie.
Det betragtes ikke længere som et personalegode, når arbejdsgivere tilbyder deres ansatte en sjette ferieuge. Ifølge en ny undersøgelse er de ekstra feriedage blevet en helt normal del af danskernes lønpakke.
Ud af 678 private virksomheder svarede 86 procent, at deres ansatte får fire til fem feriedage ud over de lovpligtige 25 dage.
- Det har ændret sig fra at være et lokkemiddel til at være et markedsparameter, som 86 procent i forvejen tilbydes, siger HR Direktør John Lind Thomsen ved Multidata, der står bag undersøgelsen.
Han forklarer, at der ikke altid er en sammenhæng mellem, hvad man som virksomhed og samfund ønsker.
- Virksomheder tænker på mikroplan og på, hvad er bedst for virksomheden. Hvis man vil tiltrække arbejdskraft og være med i konkurrencen om de dygtige medarbejdere, må man give samme standarder, forklarer Thomsen.
- Kigger man på makroplan, så kan det godt undre, at vi som nation tillader, at virksomheder giver mere ferie end det lovpligtige, når vi har brug for ekstra arbejdskraft i de kommende år, fortsætter han.
Men selvom størstedelen af de ansatte på nuværende tidspunkt får ekstra feriedage svarende til en sjette ferieuge, så tvivler Thomsen på, at en syvende ferieuge er på vej til lønforhandlingerne.
- Det har hårde vilkår lige nu grundet den politiske dagsorden, men det var jo sådan, den sjette ferieuge startede. En dag blev til to - og til sidst en lille uge, tilføjer han.
Chefkonsulent og advokat ved Dansk Erhverv, Michael Hegelund Nielsen, tror slet ikke på den syvende ferieuge. Han mener desuden, at de fem ekstra feriedage stadig skal ses som personalegoder.
- I et eller andet omfang er det normalt at få ekstra feriedage. Men der er ingen tvivl om, at en såkaldt sjette ferieuge er en personalegode. Hvis 86 procent lokker med det, er det ikke så godt et lokkemiddel. Ikke desto mindre er det ikke alle, der får det, siger han.
- Den syvende ferieuge er bestemt ikke på vej ifølge Dansk Erhverv, tilføjer Nielsen.
Ham tilføjer, at det er diskussionen om effektivisering, der gør, at det ikke bliver til mere ferie for danskerne.
/ritzau/
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk