Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 1. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Novo-konkurrent accepterer rekordbøde
3. juli 2012 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
Medicinalselskabet GlaxoSmithKline er blevet idømt en bøde på næsten 18 milliarder kroner i USA.
Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK) skal punge ud med sammenlagt tre milliarder dollar (knap 18 milliarder kroner), efter det mandag erklærede sig skyldig i anklager om brud på den amerikanske lovgivning for lægemidler.
GSK, der blandt andet konkurrerer med Novo Nordisk inden for behandling af diabetes, accepterer dermed at have overtrådt reglerne for markedsføring af medicin og tilbageholdt oplysninger om lægemidlerne.
GSK markedsførte blandt andet sit antidepressionsmiddel Paxil over for personer under 18 år, selv om lægemidlet kun var godkendt til voksne patienter. Desuden blev et andet lægemiddel markedsført til behandling af sygdomme, det ikke var godkendt til.
Ifølge den amerikanske anklagemyndighed markedsførte selskabet sine lægemidler til det "ekstreme". Blandt andet ved at distribuere en misvisende videnskabelig artikel om et af dets produkter samt tilbyde læger middage og andre goder.
Ifølge anklagemyndighederne kan det sidestilles med korruption, skriver den britiske avis The Guardian.
- Sælgerne fra GSK bestak praktiserende læger til at udskrive recepter på selskabets midler ved at tilbyde dem alle former for underholdning og tjenester. Lige fra ferier på Hawaii over billetter til Madonna-koncerter, siger den offentlige anklager Carmin Ortiz.
I et andet tilfælde undlod GSK at indlevere resultater fra en undersøgelse af diabetesmidlet Avandia til den amerikanske lægemiddelstyrelse. Også det er et brud på lovgivningen.
Aftalen med myndighederne omfatter en milliard dollar i bøde til GSK. Desuden skal selskabet betale dobbelt så meget i private søgsmål.
/ritzau/
 
 
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk