Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Monday 21 April 2014
Advertising / Contact  

FLSmidth i australsk milliard-opkøb
3 July 2012 kl. 8:05 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
FLSmidth har vokseværk. Efter lang kamp er købet af australske Ludowici nu endelig faldet på plads.
Det har været en lang kamp med bud, modbud og myndighedernes granskning. Men nu er den danske cement- og mineralgigant FLSmidths milliardkøb af australske Ludowici endelig faldet på plads, oplyser FLS.
Den danske koncern har betalt 2,35 milliarder kroner for det australske ingeniørselskab - og det er endnu et skridt på vejen for FLSmidth til at blive størst inden for kul, jernmalm, gødningsmineraler, kobber, guld og cement.
Ludowici er den førende leverandør i verden af såkaldte af kulcentrifuger, vibrationssigter samt tilhørende sliddele og serviceydelser til mineralindustrien, oplyser FLS.
Selskabet har hovedkontor i Brisbane i Australien, og har godt 1100 medarbejdere. Købet betyder en styrkelse af FLSmidths tilstedeværelse i denne vigtige mineregion.
Det har ikke været en nem overtagelse af australierne for FLS.
Den danske koncern har gennem måneder kæmpet for at få fat i Ludowici, og har blandt andet måtte hæve sit bud fra 7,2 australske dollar pr. aktie til de 11, som aktionærerne til slut takkede ja til.
Det var det skotske selskab Weir Group, der udfordrede FLSmidth i kampen om Ludowici.
Samtidig indbragte skotterne den danske koncern for de australske konkurrencemyndigheder, fordi danskerne i det oprindelige købstilbud betingede sig muligheden for matche eller overgå konkurrerende bud.
Men skotterne trak sig efter en del juridisk tovtrækkeri - og FLS løb af med Ludowici.
FLSmidth kommer en justering af forventningerne til årets resultat, når koncernen 15. august kommer med halvårsrapport. Her vil man have regnet købet af Ludowici ind i tallene, oplyser FLS.
/ritzau/
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk