Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 23 April 2014
Advertising / Contact  

Ro på Vestas-aktien efter turbulent dag
10 July 2012 kl. 10:13 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
Mandag var Vestas i vælten blandt de aktiehandlende, mens aktien er åbnet mere i ro tirsdag.
Mandag var en Vestas-aktien udsat for en gigantisk rutsjetur med først store fald, så store stigninger for til sidst at slutte med et mindre fald på 2,42 procent.
Tirsdag er aktien, der mandag leverede udsving på mere end 17 procent, åbnet noget mere roligt. Den danske vindmøllekoncern åbnede to procent højere, men lagde sig hurtigt til rette en smule over tirsdagens slutkurs på 27,85 kroner.
- Det var nogle voldsomme bevægelser mandag, og Vestas-aktien vil også tage en del bevægelser tirsdag, om end det bliver mindre end i går, vurderer Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank, over for Ritzau Finans.
Den danske vindmølleproducent var ellers i vælten fra morgenstunden, da den indiske konkurrent Suzlon har modtaget en ordre på 100 megawatt på sit hjemmemarked i Indien med mulighed for ekstra ordrer på op til 200 megawatt.
Men det har investorerne altså ikke umiddelbart trukket aktien i minus ovenpå et par turbulente dage.
Fredag oplyste Bloomberg New Energy Finance til Ritzau Finans, at det europæiske vindmøllemarked står over for en stor opbremsning, hvilket betød store fald fredag.
Mandagen morgen meddelte ABG Sundal Collier så, at man har sænket sin anbefaling på aktien fra "hold" til "sell" og sænket kursmålet til 20,83 kroner mod tidligere 95,26 kroner.
Samtidig skrev Morgenavisen Jyllands-Posten om, at Vestas kan blive presset til gennemføre en kapitalrejsning, hvilket var medvirkende til at sende aktien i knæ tidligt på dagen.
Det var kinesiske opkøbsryger senere mandag, som fik aktien til at stige, mens den altså sluttede i et lille minus, efter at kineserne havde afvist historien.
/ritzau/
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk