Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 17 April 2014
Advertising / Contact  

IC4 brød sammen efter én dag med passagerer
13 July 2012 kl. 13:42 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
Jomfrurejsen gik fint, men torsdag brød et af de udskældte og skandaleramte IC4-tog igen sammen.
Onsdag indsatte DSB for første gang i 2012 et IC4-tog med passagerer, og allerede torsdag gik det så galt for det udskældte tog.
Mens jomfrurejsen fra Aarhus til Esbjerg og retur var en succes og blev gennemført uden forsinkelser, så fik et IC4-tog torsdag tekniske problemer og måtte aflyse sin tur fra Esbjerg med afgang 17.02, skriver Ingeniøren.dk
Hos DSB Kommunikation bekræfter man overfor Ingeniøren, at der var problemer på den pågældende afgang. Ifølge DSB skyldtes problemerne, at billedet på lokomotivførerens fejlmeldedisplay i førerrummet var frosset.
Efter nogen tids fejlsøgning konstaterede DSB, at problemet kunne klares med en genstart af systemet, der føder fejlmeldedisplayet.
Passagerne måtte vente en time på at komme med et andet tog - ikke et IC4. Ifølge DSB returnerede IC4-toget på et senere tidspunkt uden problemer til Aarhus.
De udskældte tog har kørt uden passagerer siden november, hvor det blev opdaget, at der var problemer, når togene skulle bremse. Derfor blev al kørsel med togene indstillet.
DSB søgte om lov til at køre med togene umiddelbart efter, at Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i en rapport 20. juni slog fast, at IC4 togenes bremser virker, som de skal og inden for normerne på området.
Allerede i februar begyndte DSB at køre med IC4-tog igen på skinnerne - men uden passagerer.
Direktør i DSB Vedligehold, Frank Olesen, siger, at han nu føler sig tryg ved igen at sætte togene i drift med passagerer.
- Vi arbejder mod en gradvis indsættelse af IC4, så vi hele tiden kan følge togets virke sammen med de relevante myndigheder. Vi vil allerførst indsætte IC4 i regionaltogstrafikken, lød det dengang.
/ritzau/
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk